ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2019 – Πολιτικοί αρχηγοί: Στο διάολο να πάνε μόνοι τους

Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μια ατάκα. Πανάκια. Η χρήση της ξύλινης γλώσσας. Λέει κάποιος κάτι κι αμέσως γίνεται μόδα. Από όλες τις πλευρές, από όλα τα κόμματα...
Εκλογές 2019 – Πολιτικοί αρχηγοί: Στο διάολο να πάνε μόνοι τους

Εκλογές 2019 – Πολιτικοί αρχηγοί: Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μια ατάκα. Να γίνεται καραμέλα. Πανάκια. Η χρήση της ξύλινης γλώσσας. Λέει κάποιος κάτι κι αμέσως γίνεται μόδα. Από όλες τις πλευρές, από όλα τα κόμματα, από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που, την Κυριακή 26/5 το πρωί, ζητούν την ψήφο μας.

 Στο ψάξιμο, στην αναζήτηση κάποιων βίντεο για τους πολιτικούς μιας και έχουμε εκλογές, πέσαμε στο παρακάτω. Διαδοχικά πολιτικά αφηγήματα που ήθελαν τους πολιτικούς αρχηγού πρόθυμους να συμμαχήσουν και με τον διάολο, για «το καλό της πατρίδας». Για την «εξεύρεση λύσεων», ή την «έξοδο από το μνημόνιο». Πούλα την ψυχή σου στο διάολο για να σωθεί δηλαδή ένα χρηματοοικονομικό σύστημα που στηρίζεται στην παραγωγή χρήματος με αντίβαρο το χρέος. Τόσο σημαντικό.

Εκλογές 2019:  Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

Να συμμαχήσουμε με τον διάολο προκειμένου να γίνει τι ακριβώς; Να έρθει η θεία φώτιση; Οξύμωρο ε; Είναι! Σκοπός της όλης της συζήτησης δεν είναι το Χριστιανικό πνεύμα, ούτε κάποια θρησκευτική νουθεσία. Η σελίδα εξάλλου δεν κρύβει ποτέ τις καταβολές της. Προς Θεού.

Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια

Σαφώς και το παραπάνω τρίπτυχο μας εκφράζει αρκεί να τοποθετείται στις σωστές βάσεις. Αυτές που μας έμαθαν οι γονείς μας, οι παππούδες μας. Αυτές για τις οποίες πάλεψαν, πολέμησαν και πέθαναν οι πρόγονοι μας. Διαφέρουμε και κρατάμε απόσταση από τις πλατφόρμες του φιλελευθερισμού που θέλουν να το καταργήσουν. Αποστρεφόμαστε κι αυτές που επιθυμούν την καπηλεία του. Ξεφύγαμε από το θέμα και την ουσία όμως.

Τι άλλο θα ακούσουμε;

Πάμε λοιπόν στο προκείμενο. Όλοι όπως είδατε (πραγματικά δεν λείπει κανείς) είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν και με τον διάολο. Όπου διάολος βάλτε ό,τι θέλετε. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του δαίμονα. Καλό είναι να παλεύει για να απαλλαγεί από αυτόν. Να υπάρχει μόχθος για την καθαρή κρίση. Όχι είναι έτοιμος να συμμαχήσει και να παραδοθεί σε αυτόν για μια πρόσκαιρη νίκη. Η ευκολία με την οποία όμως ξεγλιστρά η πατατιά από το στόμα τους, ώρες ώρες, μας ξεπερνά. Καλοί είμαστε κι εμείς όμως. Και ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι, Το ακούς ρε συνάδελφε και δεν τον ρωτάς, τι εννοείς; Ή εμείς οι ίδιοι. Το ακούμε, λες και μας αναφέρει κάτι νορμάλ και φυσιολογικό.

Θέλαμε να ξέραμε, πως γίνεται αυτό το πράγμα; Σχολή υπάρχει που το διδάσκει; Τι τους λέει δηλαδή; Την επόμενη δεκαετία θα «φορεθεί» πολύ η φράση «θα συμμαχήσω ακόμα και με τον διάολο;», οπότε να τη χρησιμοποιείται; Τι είναι; Μπλουζάκι; Ή μήπως τραγούδι που θα κάνει σουξέ;

Εκλογές 2019 – Πολιτικοί αρχηγοί

Πώς να μην πάει η χώρα κατά διαόλου, όταν με αυτί συμμαχείς; Δηλαδή, χάθηκε να πει ένας «θα συμμαχήσω με τον Χριστό για να σωθεί η χώρα», ή κάτι παρεμφερές ρε παιδί μου. Να κάνει… κόμμα με το καλό, όχι με το κακό. Οι αναρτήσεις που τείνουν στο τσουβάλιασμα δεν μας πρέπουν. Αν θέλουν να πάνε στο διάολο, ας πάνε μόνοι τους…

Follow sportime.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές 2019 – Πολιτικοί αρχηγοί: Στο διάολο να πάνε μόνοι τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.