ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Πήραν πίσω την απαγόρευση για τα take away!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Μέσα σε λίγες ώρες η κυβέρνηση άλλαξε δύο φορές την απόφασή της για τα take away και τελικά πήρε πίσω την απαγόρευση μετά τις αντιδράσεις, που υπήρξαν.
Lockdown: Πήραν πίσω την απαγόρευση για τα take away!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Μέσα σε λίγες ώρες η κυβέρνηση άλλαξε δύο φορές την απόφασή της για τα take away και τελικά πήρε πίσω την απαγόρευση μετά τις αντιδράσεις, που υπήρξαν.

Από το πρωί του Σαββάτου επικράτησε αλαλούμ με τα take away μετά τη δήλωση, που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης για απαγόρευση της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και ενώ αρχικά η κυβέρνηση ενημέρωσε πως το μέτρο θα ισχύσει από αύριο Κυριακή (7/2) τελικά πήρε οριστικά πίσω την απόφασή της και τελικά η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα συνεχίζεται κανονικά.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση:

«H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Να θυμίσουμε όσα δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης νωρίτερα το πρωί στον ΣΚΑΪ:

«Τα delivery λειτουργούν κανονικά, ωστόσο έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά».

Σε ό,τι αφορά στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι θα το συζητήσει ξανά με την Επιτροπή, καθώς όπως υπογράμμισε η μη λειτουργία τους «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ.

«Τα delivery λειτουργούν κανονικά, ωστόσο έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι θα το συζητήσει ξανά με την Επιτροπή, καθώς όπως υπογράμμισε η μη λειτουργία τους «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Πήραν πίσω την απαγόρευση για τα take away!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.