ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ellinikahoaxes: 73χρονη και όχι 40χρονη η γυναίκα που έχασε τη ζωή της από κορονοϊό στο Μεσολόγγι

ellinikahoaxes: 73χρονη και όχι 40χρονη η γυναίκα που έχασε τη ζωή της από κορονοϊό στο Μεσολόγγι όπως είχε κυκλοφορήσει.
ellinikahoaxes: 73χρονη και όχι 40χρονη η γυναίκα που έχασε τη ζωή της από κορονοϊό στο Μεσολόγγι

ellinikahoaxes: Δημοσιεύματα αναφέρουν πως 40χρονη έχασε τη ζωή της από κορονοϊό στο Μεσολόγγι.

Στις 7 Νοεμβρίου του 2020 κυκλοφόρησε μία είδηση που τιτλοφορεί “Κοροναϊός: Σοκ στο Μεσολόγγι – 40χρονη έχασε τη μάχη με τον φονικό ιό”.

Το άρθρο διαδόθηκε με ραγδαίους ρυθμούς καθώς αναφέρεται στον θάνατο ενός ανθρώπου μέσης ηλικίας γεγονός που δεν έχουμε συναντήσει πολλές φορές από την αρχή της πανδημίας. Έτσι, εμφανίστηκε σε πάρα πολλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες:

Αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με την ηλικία των νέων καταγεγραμμένων θανάτων εντοπίσαμε την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) στην οποία συγκεντρώνονται τα δεδομένα έως και την 07 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15:00. [πηγή]

Η συγκεκριμένη αναφορά δημοσιεύεται καθημερινά από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και σε αυτήν δεν γίνεται λόγος για τις ηλικίες των νέων καταγεγραμμένων θανάτων. Φαίνεται λοιπόν πως οι λίστες με τις ηλικίες των αποθανόντων δεν προκύπτουν από κάποια επίσημη κρατική πηγή.

Μεσολόγγι

Μεσολόγγι

Στην ανάρτηση του ο κ. Ντάτσης, χειρουργός στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, αναφέρει πως η γυναίκα που έχασε τη ζωή της ήταν 73 χρονών με πολλά προβλήματα υγείας.

Μάλιστα, η γυναίκα ήταν τρόφιμος του γηροκομείου των Ιωαννίνων στο οποίο είχε σημάνει συναγερμός προ ολίγων ημερών λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού SARS-CoV-2 και είχε μεταφερθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο Μεσολογγίου πριν από μερικές ημέρες. [πηγή]

Οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιώνονται από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου “ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο. Ο κ. Παπαδόπουλος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του αναφέρει χαρακτηριστικά πως “η γυναίκα που έχασε τη ζωή της ήταν 73 χρονών και όντως η υγεία της ήταν εξαιρετικά επιβαρυμένηΑντιμετώπιζε ανάμεσα σε άλλα καρδιολογικά προβλήματα, υπέρταση και άνοια.”

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος επιβεβαιώνει πως ήταν μία εκ των τριών ανθρώπων που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου από το γηροκομείο των Ιωαννίνων.

Συμπερασματικά, η είδηση ότι 40χρονη έχασε τη ζωή της από κορονοϊό στο Μεσολόγγι είναι αναληθής και διαψεύδεται κατηγορηματικά από τους ανθρώπους του νοσοκομείου.

πηγή: ellinikahoaxes

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ellinikahoaxes: 73χρονη και όχι 40χρονη η γυναίκα που έχασε τη ζωή της από κορονοϊό στο Μεσολόγγι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.