ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνική TV το «μεγαλείο» σου: H Κ. Καινούργιου «ανακάλυψε» πως υπήρξε χρονιά που δεν έγινε Ανάσταση στην Ελλάδα!

Τι άλλο θα ακούσουμε; Η Κατερίνα Καινούργιου ισχυρίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη με τον Γρηγόρη Πετράκο, πως στο παρελθόν έχει συμβεί να... ακυρωθεί το Πάσχα λόγω εθνικού πένθους!
Ελληνική TV το «μεγαλείο» σου: H Κ. Καινούργιου «ανακάλυψε» πως υπήρξε χρονιά που δεν έγινε Ανάσταση στην Ελλάδα!

Κατερίνα Καινούργιου: Δεν μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους τι άλλη ανοησία θα ακούσουμε από την ελληνική τηλεόραση, προκειμένου να δικαιολογηθούν οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της κυβέρνησης για διάφορα θέματα.

Στη χθεσινή συνέντευξη που πήρε η Κατερίνα Καινούργιου στον Γρηγόρη Πετράκο, «μάθαμε» από την παρουσιάστρια πως στην Ορθόδοξη Ελλάδα έχει υπάρξει χρονιά που δεν έχει… γίνει Ανάσταση λόγω εθνικού πένθους!

Η Κατερίνα Καινούργιου «έγραψε» δική της ιστορία

Συγκεκριμένα σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, η κα Καινούργιου άσκησε κριτική στον κ. Πετράκο επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη ματαίωση των μαθητικών παρελάσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση, με αιτιολογία το εθνικό πένθος που κηρύχθηκε λόγω του θανάτου της Φώφης Γεννηματά.

Ο Γρηγόρης Πετράκος εξήγησε πως η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και απόδοσης πένθους στους χιλιάδες πεσόντες ήρωες προγόνους μας, και είναι λάθος να μην αποδίδεται αυτή η τιμή λόγω του ότι συμπίπτει με τη μέρα πένθους για ένα πολιτικό πρόσωπο. Και όπως πρέπει να αποδώσουμε τιμή στη Φώφη Γεννηματά που απεβίωσε, οφείλουμε να αποδώσουμε τιμή κάθε χρόνο και στους χιλιάδες προγόνους μας.

«Δεν είναι ένα απλό πένθος (σ.σ. για τον θάνατο της πολιτικού), είναι εθνικό το πένθος», είπε η Κατερίνα Καινούργιου. Με τον κ. Πετράκο να της απαντά «Στο πένθος δεν κάνουμε πάρτι, δεν κάνουμε εκδηλώσεις, δεν κάνουμε συναυλίες…».

Και σε εκείνο το σημείο η κα Καινούργιου «έγραψε» δική της ιστορία, λέγοντας: «Η μαθητική παρέλαση είναι μια… εκδήλωση. Σε αυτό το σημείο να σου πω, ότι εξαιτίας εθνικού πένθους στο παρελθόν δεν έχουμε γιορτάσει ακόμα και Πάσχα». Κάτι που άφησε ενεό τον Γρηγόρη Πετράκο που την ρώτησε τι εννοεί.

Και η παρουσιάστρια συνέχισε: «Ναι. Στο παρελθόν. Έχουν ματαιωθεί όλες οι… εκδηλώσεις για το Πάσχα και δεν έγινε η Ανάσταση. Έχει συμβεί στο παρελθόν, βεβαίως» !

Ο κ. Πετράκος απάντησε πως του φαίνεται αδιανόητο κάτι τέτοιο και η κα Καινούργιου επέμεινε στο ανύπαρκτο αφήγημα: «Με ενημερώνουν οι συνεργάτες μου και το έχουν ψάξει, γι’ αυτό στο λέω. Μου το λένε 100%»!

Πότε ακριβώς… ακυρώθηκε το Πάσχα, κα Καινούργιου;

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, κάποιος πρέπει να ενημερώσει τη κα Καινούργιου πως η Ανάσταση δεν είναι… εκδήλωση. Δεν είναι θρησκευτικό… gala.  Δεν είναι… δεξίωση. Είναι η Αναστάσιμη Ακολουθία και Θεία Λειτουργία. Η πιο λαμπρή και η πιο χαρμόσυνη μέρα της χριστιανοσύνης. Ούτε η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου είναι εκδήλωση. Είναι Εθνική εορτή, με απόδοση τιμών σε πεσόντες υπέρ πατρίδος.

Πότε ακριβώς εντόπισε η κα Καινούργιου (που είναι και δημοσιογράφος) χρονιά που να μην έγινε Ανάσταση και μάλιστα λόγω… εθνικού πένθους; Ποιου πένθους; Για ποιον; Και τι δουλειά είχε το εθνικό πένθος με την Ανάσταση; Απίστευτα πράγματα ακούμε. Αφού πέταξε ένα «στο παρελθόν» – έτσι γενικά και αόριστα – και της το είπαν και οι συνεργάτες της στο ακουστικό, έγινε… 100% «διασταυρωμένο»!

Όπως δεν έχει υπάρξει μέρα που να μην έχει βγει ο ήλιος από την ανατολή, έτσι δεν έχει υπάρξει και χρονιά που να μην έχει γίνει Ανάσταση στις εκκλησίες της ελεύθερης Ελλάδας. Κάτι τέτοιο θα «γύριζε τον κόσμο ανάποδα», σε πνευματικό επίπεδο. Για κανέναν λόγο δεν μπορεί να «ματαιωθεί» μια Ακολουθία και πόσο μάλλον «η μία των Σαββάτων»! Η Ανάσταση είναι η θριαμβευτική νίκη του Χριστού ενάντια στο κράτος του θανάτου. Ποιο πένθος να σταθεί δίπλα της;

Μόνο φέτος το Πάσχα υπήρξε μια αλλαγή στην ώρα της Ανάστασης, επειδή επιβλήθηκαν κάποια μέτρα στα πλαίσια της πανδημίας (και όχι λόγω κάποιου… πένθους), άλλα η Ακολουθία έγινε κανονικά!

Δεν επιτρέπεται να ακούγονται τέτοιοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί σε δημόσια συχνότητα, μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Η κα Καινούργιου, ή πρέπει να μάθει καλύτερα τι σημαίνει Ανάσταση του Θεανθρώπου ή αν δεν ενδιαφέρεται, τουλάχιστον να αλλάξει συνεργάτες…

Δείτε το απόσπασμα από το 2:40 του βίντεο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνική TV το «μεγαλείο» σου: H Κ. Καινούργιου «ανακάλυψε» πως υπήρξε χρονιά που δεν έγινε Ανάσταση στην Ελλάδα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.