ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνοτουρκικά: Γραφικός ο Τσαβούσογλου: «Έχουμε εμποδίσει τους Έλληνες να μπουν στη Τουρκική υφαλοκρηπίδα»

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση, τόνισε πως πολλές φορές δεν άφησαν την Ελλάδα να μπει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.
Ελληνοτουρκικά: Γραφικός ο Τσαβούσογλου: «Έχουμε εμποδίσει τους Έλληνες να μπουν στη Τουρκική υφαλοκρηπίδα»

Ελληνοτουρκικά: O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε πως έχουν εμποδίσει τους Έλληνες να μπουν σε Τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Πιο συγκεκριμένα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε στην επιτροπή στο κοινοβούλιο στην Τουρκία, όπου συζητάνε τον προϋπολογισμό για το Υπουργείο Εξωτερικών.

Εκεί αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης του Εντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπου σημείωσε πως δεν θα δείξουν καμία διάθεση υποχώρησης.

Οριοθέτησαν την υφαλοκρηπίδα τους και στην συνέχεια την κατέγραψαν στον ΟΗΕ. Με βάση αυτά τα όρια έκαναν την συμφωνία με την Λιβύη για τα δυτικά της.

Οπότε δεν είναι αναγκαίο να κάνουν συνέχεια έρευνες σε εκείνα τα σημεία, από την στιγμή που είναι δικά τους. Ακόμα σημείωσε πως σταμάτησαν πολλές φορές την Ελλάδα, από το να μπει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Όλες αυτές οι τοποθετήσεις του, ήταν ως απάντηση στην κρητική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση, πως δεν συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή και δείχνουν μία τάση υποχώρησης.

Ενώ στο άλλο θέμα που τους ασκήθηκε κριτική, ότι άφησαν τους Έλληνες να πάρουν κάποια νησιά στο Αιγαίο είπε πως πράγματι αυτό συνέβη. Όχι όμως από την δική τους κυβέρνηση αλλά νωρίτερα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Γραφικός ο Τσαβούσογλου: «Έχουμε εμποδίσει τους Έλληνες να μπουν στη Τουρκική υφαλοκρηπίδα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.