ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έμφραγμα» στην Εθνική Αθηνών – Πατρών από εξαγριωμένους Ρομά: Έρμαιο της ανομίας η χώρα!

Στο έλεος της ασύδοτης δράσης ταραξιών βρίσκεται η χώρα, αφού μια ομάδα από 100 περίπου Ρομά μπλόκαρε την Εθνική Οδό στο Ζευγολατιό, και προέβη σε πετροπόλεμο και καταστροφές οχημάτων!
«Έμφραγμα» στην Εθνική Αθηνών – Πατρών από εξαγριωμένους Ρομά: Έρμαιο της ανομίας η χώρα!

Απίστευτα σκηνικά εκτυλίσσονται στη χώρα από την ημέρα του θανάτου του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα, με συμμορίες Ρομά να κλείνουν δρόμους και να τραμπουκίζουν ανεξέλεγκτα, υπό την ανοχή ενός κράτους – θεατή!

Σε ένα νέο γύρο διαμαρτυριών, μια ομάδα 100 περίπου ατόμων έκλεισε το μεσημέρι την Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψος του 95ου χιλιομέτρου, στο Ζευγολατιό. Οι Ρομά έκοψαν και τα δύο ρεύματα και στη συνέχεια επικράτησε χάος με πετροπόλεμο, αναφορές για καμένα αυτοκίνητα και ουρές χιλιομέτρων από ακινητοποιημένα οχήματα.

Η αστυνομία έσπευσε εκεί, όχι για να απομακρύνει το οργισμένο πλήθος των Ρομά που τρομοκρατούσαν πολίτες, άλλα για να κάνει… εκτροπή στα εγκλωβισμένα οχήματα.

Τυφλή βία και «κράτος εν κράτει»…

Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό ασυδοσίας και τυφλής βίας από τα πολλά που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, με χαρακτηριστική την περίπτωση επίθεσης Ρομά σε πυροσβεστικό (!) όχημα, όπου υπήρξε ξυλοδαρμός των ανδρών της πυροσβεστικής, με τους δράστες να διαφεύγουν αφαιρώντας ασύρματο, διασωστικό εξοπλισμό, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα μέσα από το όχημα!

Η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος ταραξιών που λειτουργούν με δικούς τους νόμους και η κυβέρνηση μοιάζει ανίκανη να βάλει μια τάξη σε αυτό το ξέσπασμα βίας και ανομίας. Αυτή είναι η «ισχυρή Ελλάδα» για την οποία μας μιλά συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ένας κράτος – έρμαιο των παραβατικών συμπεριφορών, όπου αδυνατεί να προστατέψει τους πολίτες;

Για οποιοδήποτε αίτημα έχουν – όχι μόνο οι Ρομά – άλλα οποιαδήποτε συλλογικότητα, υπάρχει τρόπος να διαδηλώσουν ειρηνικά όπως γίνεται σε τόσες και τόσες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Σε αυτή τη χώρα (υποτίθεται πως) υπάρχουν νόμοι που βασίζονται σε ένα Σύνταγμα, και αυτό αφορά όλους μας ανεξαιρέτως, όσο και αν επιθυμούν να βγουν από την εξίσωση κάποιοι που θέλουν να συμπεριφέρονται ως «κράτος» εν κράτει.

Δεν είναι τρόπος διαμαρτυρίας να τραμπουκίζεις τυφλά όποιον φορά στολή ή ακόμα και απλούς πολίτες. Δεν μπορεί να μένει η ανομία ατιμώρητη, επειδή κάποιοι νομίζουν πως κάνουν… statement με πετροπόλεμους και μπλοκαρίσματα σε εθνικές οδούς…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Έμφραγμα» στην Εθνική Αθηνών – Πατρών από εξαγριωμένους Ρομά: Έρμαιο της ανομίας η χώρα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.