ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμό 5χρονων ζήτησε με το «καλημέρα» ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης!

Δεν πρόλαβε καλά - καλά να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και αμέσως πήρε θέση υπέρ του εμβολιασμού ακόμα και των νηπίων!
Εμβολιασμό 5χρονων ζήτησε με το «καλημέρα» ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης!

Η κυβέρνηση επιμένει να χρησιμοποιεί τον εμβολιασμό ως μοναδικό όπλο καταπολέμησης της πανδημίας και ενώ τα στατιστικά για σοβαρές νοσήσεις και θανάτους σε παιδιά δείχνουν ξεκάθαρα πως ο κορονοϊός δεν αποτελεί σοβαρή απειλή, ο Θεοκλής Ζαούτης πρότεινε ανοιχτά τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών.

Εμβολιασμοί στα νήπια με το «καλημέρα»!

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε πως: «Ο εμβολιασμός είναι το κύριο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Γνωρίζουμε ότι είναι ασφαλές το εμβόλιο αφού έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άτομα στον πλανήτη και πρέπει να πιστέψουμε πως πλέον δεν είναι νέο», τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, τονίζοντας ότι «αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η αύξηση των εμβολιασμών».

Όχι μόνο «προτεραιότητα» άλλα και εμμονή θα έλεγε κανείς, την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμβολιάσει ηλικίες που δεν κινδυνεύουν σοβαρά από τον κορονοϊό, μόνο και μόνο για να αυξηθούν τα… ποσοστά.

Ο κ. Ζαούτης για να στηρίξει την εμβολιαστική προπαγάνδα επικαλέστηκε τις αρνητικές ψυχολογικές συνέπειες που έχουν τα παιδιά με το… κλείσιμο των σχολείων. Όπως είπε : «Οι αρνητικές συνέπειες στα παιδιά ξεπερνούν τη νόσο, αφού αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα από το κλείσιμο των σχολείων». Ενώ αναφέρθηκε και σε μελέτες που διαπιστώνουν «πως μειώνεται ακόμα και το προσδόκιμο ζωής από της συνέπειες της πανδημίας».

Τι προκάλεσε τα ψυχολογικά προβλήματα όμως; 

Αυτό που δεν είπε ο κ. Ζαούτης, είναι πως το 2020 σε πάρα πολλές Ευρωπαικές χώρες – ενώ δεν είχε βγει στη κυκλοφορία καν το εμβόλιο –  τα σχολεία λειτουργούσαν κανονικά (με μέτρα προφύλαξης ασφαλώς), σε αντίθεση με το μπάχαλο που δημιούργησε στην παιδεία η Νίκη Κεραμέως, με σχολεία που ανοιγόκλειναν με ρυθμούς που αποτελείωσαν την περσινή σχολική χρονιά.

Τα μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα στην Ελλάδα προκλήθηκαν από αχρείαστα μέτρα στα πλαίσια του πιο σκληρού lockdown της Ευρώπης και ασφαλώς όχι από την έλλειψη… εμβολιασμού στα παιδιά.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εμβολιασμού στα παιδιά 5 με 11 ετών, ο κ. Ζαούτης δήλωσε πως δεν υπάρχει ακόμα κάποια έγκριση, άλλα… αναμένεται το επόμενο διάστημα. Ενώ πρόσθεσε πως η δόση για τα παιδιά αυτών των ηλικιών θα είναι μικρότερη από εκείνη που χρησιμοποιείται για τους ενήλικες.

Ο νέος πρόεδρος τους ΕΟΔΥ φαίνεται πως ακολουθεί πιστά την «τυφλή» κυβερνητική γραμμή που προωθεί εμβολιασμό για όλες τις ηλικίες, αδιαφορώντας για το ισοζύγιο ωφέλειας – κινδύνου. Ένα ισοζύγιο που σύμφωνα με αρκετούς επιστήμονες πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, ιδιαίτερα για τις νεότερες ηλικίες.

Διαβάστε επίσης: Πρόστιμο μαμούθ στην Pfizer 2,3 δις δολαρίων για παράνομη προώθηση φαρμάκου

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβολιασμό 5χρονων ζήτησε με το «καλημέρα» ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.