ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50-54 – Από ποιες εταιρείες αναμένονται εμβόλια και πόσα

Προχωράει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη χώρα μας και σήμερα (24/4) ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.
Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50-54 – Από ποιες εταιρείες αναμένονται εμβόλια και πόσα

Προχωράει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη χώρα μας και σήμερα (24/4) ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπου αυτή την περίοδο εμβολιάζονται πολίτες άνω των 55 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού (ομάδα Α) και αυξημένου (ομάδα Β) κινδύνου και εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας.

Την Τετάρτη, 21 Απριλίου, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 55 – 59 και αύριο το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50 – 54.

Μπορείτε να μπείτε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να δείτε αν ανήκετε στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο με βάση τον ΑΜΚΑ σε συνδυασμό με τον ΑΦΜ σας και κλείστε το ραντεβού σας.

Αναλυτικά:

Πολίτες άνω των 55 ετών.

Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου.

Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Οι διαδικασίες επιταχύνονται και το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν οι πλατφόρμες των ραντεβού και για ηλικιακές ομάδες, κάτω των 50 ετών.

Παράλληλα, συγκεκριμένο είναι το χρονοδιάγραμμα αναφορικά με τα εμβόλια που θα φτάσουν στη χώρα μας…

Από τη Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από τη Moderna θα παραληφθούν 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Johnson & Johnson, η Ελλάδα έχει παραλάβει 33.600 δόσεις και αναμένονται 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο. Η AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου, ωστόσο αναμένεται ένας αριθμός δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.

Πάσχα: Τι ισχύει για μετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας και γιορτινό τραπέζι – Τα μέτρα για τις εκκλησίες

Ελλάδα: Η παραλία με νερά… πισίνας που μοιάζει βγαλμένη από την Καραϊβική (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50-54 – Από ποιες εταιρείες αναμένονται εμβόλια και πόσα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.