ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΕ: «Το ΣτΕ γκρεμίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό»

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
ΕΟΕ: «Το ΣτΕ γκρεμίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό»

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να καταργήσει την μοριοδότηση αθλητών που έχουν διακρίσεις για την είσοδό τους σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση, τόσο των αθλητών, όσο και των παραγόντων.

Χθες ο Γιώργος Βασιλειάδης και ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συναδινός εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για αυτή την υπόθεση, με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να πράττει το ίδιο σήμερα, βγάζοντας μια ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την δυσαρέσκειά της για την εξέλιξη αυτή.

Τονίζουν μάλιστα πως αυτό ήταν και το μοναδικό κίνητρο στους νεαρούς αθλητές να κάνουν πρωταθλητισμό, δείχνοντας την ανησυχία τους για το τι μπορεί να προκαλέσει αυτή η απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη έκπληξη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πληροφορήθηκε την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματική τη ρύθμιση που επιτρέπει την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους, καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων.

Η απόφαση αυτή καταργεί το μοναδικό κίνητρο που είχε απομείνει στους μαθητές και στις μαθήτριες να συνεχίσουν τον αθλητισμό, παράλληλα με τις σπουδές τους και ουσιαστικά γκρεμίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Οι διακριθέντες αθλητές που εξασφάλιζαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Μορφωτικά Ιδρύματα της χώρας, το έκαναν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, κάτι που σημαίνει ότι δεν στερούσαν από άλλο φοιτητή τη θέση του, ενώ δεν επιβάρυναν τα δημόσια έξοδα.

Σε μία εποχή που η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ουσιαστικά οδηγεί τους  νέους και τις νέες της χώρας μακριά από τον αθλητισμό, καταργώντας στην πράξη το περίφημο ρητό των προγόνων μας «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική και η Πολιτεία θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να διορθωθεί μία μεγάλη αδικία προς την αθλητική νεολαία της χώρας μας».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΟΕ: «Το ΣτΕ γκρεμίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.