ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα ανεργίας: Έρχονται σημαντικές αλλαγές – Ποιοι θα παίρνουν περισσότερα!

Σημαντικές αλλαγές στο επίδομα ανεργίας με κάποιους δικαιούχους να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα.
Επίδομα ανεργίας: Έρχονται σημαντικές αλλαγές – Ποιοι θα παίρνουν περισσότερα!

Αλλαγές αναμένεται να έχουμε στο επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι δε θα είναι ένα προαποφασισμένο ποσό για όλους, αλλά θα ορίζεται ανάλογα με τις εισφορές των εργαζομένων.

«Αυτό ξεκινάει από μία αδικία. Ένας πολίτης μπορεί να δουλεύει 15 χρόνια με ένα μισθό παραδείγματος χάρη 1.500 ευρώ, θα πάρει ίδιο επίδομα ανεργίας με έναν άλλο πολίτη που μπορεί να δουλεύει 2 χρόνια με κατώτατο μισθό.

Είναι λογικό το επίδομα να γίνει πιο ανταποδοτικό, δηλαδή να είναι μία ανταπόδοση σε σχέση με τα χρόνια που δουλεύεις και που εισφέρεις στο ταμείο», ήταν τα λόγια της.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι το νέο αυτό επίδομα ανεργίας εξετάζεται να δοθεί ακόμα και μέσα στο 2024 σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Τι αλλάζει με τις αναπηρικές συντάξεις!

Ωστόσο δεν έμεινε εκεί και με εμφάνιση της στο MEGA έκανε αποκαλύψεις και για τις αναπηρικές συντάξεις, όπου οι συνταξιούχοι θα μπορούν να εργάζονται και παράλληλα να παίρνουν το 100% της σύνταξής τους.

«Στο μέτρο των συντάξεων, όπου οι συνταξιούχοι μπορούν να εργάζονται με το 100% της σύνταξής τους, μπαίνουν και οι αναπηρικές συντάξεις. Κάποιος που παίρνει το αναπηρικό επίδομα και την αναπηρική σύνταξη μπορεί να εργάζεται, καθώς δουλεύουμε όσο μπορούμε το επίπεδο προσβασιμότητας», ανέφερε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα ανεργίας: Έρχονται σημαντικές αλλαγές – Ποιοι θα παίρνουν περισσότερα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.