ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα παιδιού: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα Α21 του ΟΠΕΚΑ – Ποια είναι η διαδικασία

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ.
Επίδομα παιδιού: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα Α21 του ΟΠΕΚΑ – Ποια είναι η διαδικασία

Από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη και μέχρι τα μέσα Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα στο opeka.gr για τις αιτήσεις για το Επίδομα παιδιού Α21.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν πλέον τις αιτήσεις τους για το επίδομα το 2023 με τις πληρωμές να αναμένονται να γίνουν στις 31 Μαΐου. Συγκεκριμένα αφού ολοκληρωθούν οι αιτήσεις η πλατφόρμα θα κλείσει προσωρινά μέχρι τις 31/5 προκειμένου να γίνει η επεξεργασία τους και να γίνουν οι πληρωμές του δεύτερου δίμηνου για το 2023.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους είτε με είσοδο στη σελίδα του ΟΠΕΚΑ είτε μέσω της πλατφόρμας του ΗΔΙΚΑ πραγματοποιώντας την είσοδό τους με τους κωδικούς του από το Taxisnet.

Το ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 για το 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος για το έτος 2021. Μετά την καταβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2022 το επίδομα θα υπολογίζεται βάση αυτής της χρονιάς. Συνίσταται να έχει γίνει η φορολογική δήλωση του 2022.

Επίδομα παιδιού: Έτσι γίνονται οι αιτήσεις

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να πραγματοποιήσετε την αίτηση:

  1. Εισέλθετε στην πλατφόρμα του opeka.gr με τους κωδικούς Taxisnet. Επιβεβαιώστε το ΑΜΚΑ και τα στοιχεία που σας ζητούνται κάνοντας συναίνεση στην επεξεργασία τους.
  2. Θα εμφανιστεί  μια φόρμα στην οποία θα πρέπει να δηλώσετε την τρέχουσα οικογενειακή κατάσταση. Εισάγετε τα στοιχεία του/της συζύγου σας ή του/της εν διαστάσει συντρόφου σας και διαβάστε προσεκτικά το κείμενο για τη συναίνεση.
  3. Συμπληρώστε τα στοιχεία της αίτησης στα σημεία όπου δεν υπάρχουν προσυμπληρωμένα στοιχεία. Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι και το ΙΒΑΝ σας για την καταβολή του επιδόματος.
  4. Η αίτηση περιλαμβάνει πίνακα με τη σύνθεση της οικογένειάς σας. Σε κάποια τέκνα ίσως χρειαστούν περαιτέρω στοιχεία όπως π.χ. στοιχεία φοιτητή. Πατώντας «Αλλαγή Στοιχείων» θα κατευθυνθείτε στη φόρμα στοιχείων κάθε μέλους. Μπορείτε να κάνετε διαγραφή ή προσθήκη κάποιου τέκνου σε αυτό το σημείο.
  5. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν περαιτέρω δικαιολογητικά τα οποία θα σας ζητηθούν σε αυτό το στάδιο και θα πρέπει να τα καταχωρήσετε.
  6. Μπορείτε να κάνετε προσωρινή αποθήκευση της αίτησης πατώντας «Αποθήκευση» ή να την υποβάλλεται πατώντας «Υποβολή».

Δείτε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μπορεί και να έκλαψε» για την τραγωδία των Τεμπών, άλλα μάλλον δεν είναι σίγουρος

Απίστευτες αποκαλύψεις για την Αθηνά Ωνάση!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα παιδιού: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα Α21 του ΟΠΕΚΑ – Ποια είναι η διαδικασία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις