ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Έτσι κάνετε την αίτηση σας στο myΘέρμανση

Πώς μπορείτε να κάνετε της αίτηση σας για το επίδομα θέρμανσης.
Επίδομα θέρμανσης: Έτσι κάνετε την αίτηση σας στο myΘέρμανση

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα στο myΘέρμανση όπου οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν την αίτηση τους για το επίδομα θέρμανσης.

Αυτό ανακοίνωσε και η ΑΑΔΕ, ενώ τονίζεται ότι από το myΘέρμανση μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλετε αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Το φετινό επίδομα θέρμανσης μάλιστα έρχεται και με μία… έκπληξη, αφού χρήματα αναμένεται να λάβουν και όσοι θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι τρεις πληρωμές από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης είναι οι εξής:

  • Περίπου στα τέλη Δεκεμβρίουθα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2023.
  • Έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.
  • Έως τις 28 Απριλίου 2024θα καταβληθεί το επίδομα για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 14η Απριλίου 2024.

Επίδομα θέρμανσης: Αυτά είναι τα βήματα για την αίτηση!

  • Να επιλεγεί το είδος του ακινήτου (μονοκατοικία ή πολυκατοικία)
  • Να επιλεγεί αν ο αιτών είναι ο ένοικος ή ο ιδιοκτήτης. Σε περίπτωση ενοίκου, απαιτείται το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
  • Να επιλεγεί το είδος του καυσίμου που θα χρησιμοποιηθεί φέτος.
  • Να συμπληρωθεί (σωστά) ο αριθμός της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος που αντιστοιχεί στο ακίνητο. Ο ίδιος αριθμός πρέπει να δοθεί σωστά και στον έμπορο καυσίμων προκειμένου να γίνει η διασταύρωση και η καταβολή του επιδόματος.
  • Να επιλεγεί ο οικισμός. Ειδικά φέτος, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά την απόφαση να προσαυξάνεται κατά 25% το επίδομα σε όλες τις περιοχές με συντελεστή υπολογισμού του επιδόματος πάνω από 1. Πρόκειται ουσιαστικά για 1545 περιοχές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, κυρίως ορεινές. Επίσης, είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με πέρυσι οι περιοχές που επιτρέπεται κάποιος να επιδοτηθεί και για τα ξύλα καθώς διευρύνθηκε το κριτήριο του πληθυσμού.
  • Να συμπληρωθούν τα τετραγωνικά της κατοικίας και
  • Το σπουδαιότερο: να αναγραφεί ο αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN) προκειμένου να γίνει η πληρωμή του ποσού.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Έτσι κάνετε την αίτηση σας στο myΘέρμανση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.