ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα – Πότε θα λήξει η διορία για τις αιτήσεις!

Όσοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα, θα πρέπει να τρέξουν γρήγορα να κάνουν την αίτηση τους.
Επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα – Πότε θα λήξει η διορία για τις αιτήσεις!

Εδώ και λίγες μέρες είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, που αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα έχουν διορία προκειμένου να καταθέσουν την αίτηση τους, προκειμένου έπειτα να αρχίσουν οι πληρωμές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2024, για να μπορέσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να προλάβουν.

Οι εν δυνάμει δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα, φαίνεται ότι ξεπερνούν το 1 εκατομμύρια, ενώ το ποσό που θα λάβουν αρχίζει από τα 45 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 480 ευρώ.

Η επιδότηση αυτή αφορά τους μήνες Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο και στην αίτηση πρέπει να συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός παροχής ρεύματος της κύριας κατοικίας.

Φυσικά ισχύουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια , τα οποία είναι ίδια με αυτά που ίσχυαν και το επίδομα θέρμανσης που αφορούσε το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο κτλ.

Επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι!

Την έκτακτη ενίσχυση λοιπόν, μπορούν να τη λάβουν φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους (είτε αυτή είναι ιδιόκτητη είτε μισθώνεται είτε έχει παραχωρηθεί δωρεάν).

Ποια είναι τα κριτήρια!

Για τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

α. Εισοδηματικά:

Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, να ανέρχεται:

– έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει

– έως 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση βάσει της περ. β της παρ. 4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013 ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

– έως 29.000 ευρώ για τη μονογονεϊκή οικογένεια, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, μετά το πρώτο.

Για τον προσδιορισμό της οικογενειακής κατάστασης, του αριθμού των τέκνων, καθώς και των εισοδηματικών κριτηρίων, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του φορολογικού έτους 2022.

Επιπλέον, εφόσον πρόκειται για ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα, τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτωμένων, κατά τον ν. 4172/2013 τέκνων, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 80.000 ευρώ.

β. Ακίνητης περιουσίας:

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2023, υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενων, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και αντιστοίχως το ποσό των 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα – Πότε θα λήξει η διορία για τις αιτήσεις!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.