ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσημο: Τέλος το 800άρι της αποζημίωσης όσων είναι σε αναστολή

Αρκετές μέρες κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή για τον μήνα Δεκέμβριο θα πρέπει να... αποχαιρετήσουν το 800άρι. Η κυβέρνηση έκανε επίσημα γνωστό ότι πλέον η αναλογική αποζημίωση αντιστοιχεί στα 534 ευρώ...
Επίσημο: Τέλος το 800άρι της αποζημίωσης όσων είναι σε αναστολή

Επίσημα παρελθόν αποτελεί η αναλογική αποζημίωση των 800 ευρώ για όσους είναι σε αναστολή τον Δεκέμβριο.

Αρκετές μέρες κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή για τον μήνα Δεκέμβριο θα πρέπει να… αποχαιρετήσουν το 800άρι. Η κυβέρνηση έκανε επίσημα γνωστό ότι πλέον η αναλογική αποζημίωση αντιστοιχεί στα 534 ευρώ…

Αυτό αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) την οποία υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Ισχυρά φαινόμενα τις επόμενες ώρες- Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (vid)

Αναλυτικά η ΚΥΑ:

1. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις-εργοδότες των κεφαλαίων Α και Β της παρούσας ΚΥΑ, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού του δέκατου τρίτου άρθρου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 64), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76), κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, με βάση υπολογισμού το ποσό των 534 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 30 ημέρες.

2. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43 Α του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

3. Η δαπάνη για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, κατ’ αναλογία του χρονικού διαστήματος αναστολής, καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίσημο: Τέλος το 800άρι της αποζημίωσης όσων είναι σε αναστολή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.