ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταγή ακρίβειας: Η πλατφόρμα διαθέσιμη για τους μακροχρόνια άνεργους!

Και αυτοί που έχουν μείνει καιρό μακριά από εργασία, θα μπορούν να πάρουν την επιταγή ακρίβειας.
Επιταγή ακρίβειας: Η πλατφόρμα διαθέσιμη για τους μακροχρόνια άνεργους!

Σήμερα, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιταγή ακρίβειας, σε μία συγκεκριμένη κατηγορία.

Μιλάμε για τους μακροχρόνια ανέργους, αφού που έχουν συμπληρώσει 12-24 μήνες ανεργίας, προκειμένου να έχουν κάποια βοήθεια.

Πρόκειται για ποσό που αγγίζει τα 250 ευρώ, αν και πρόκειται για κάτι πολύ μικρό,  με τους πολίτες να έχουν πολλές πληρωμές μπροστά τους, λίγο πριν φύγει ο χρόνος.

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι!

– Ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για διάστημα πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30/11/2022.

– Δεν είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης της ΔΥΠΑ, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία ή του επιδόματος παιδιού.

– Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης 2021, κατά το φορολογικό έτος 2021, δηλαδή έως 14.000 ευρώ για άγαμους, 20.000 ευρώ για έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 23.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία για την καταβολή της ενίσχυσης έχει ως εξής:

– Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση του gov.gr, ως εξής:

  1. Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της ενίσχυσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση.
  2. Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων, μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ).
  3. Η καταβολή της ενίσχυσης γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη με βάση το τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ ως εξής:

– Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 0, 1: Τετάρτη 14/12 και ώρα 17:00 έως Πέμπτη 15/12 και ώρα 23:59.

– Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 2, 3, 4, 5: Παρασκευή 16/12 (ώρα 00:00 έως 23:59).

– Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 6, 7, 8, 9: Σάββατο 17/12 (ώρα 00:00 έως 23:59).

– Όλα τα ΑΦΜ: Κυριακή 18/12 και ώρα 00:00 έως Δευτέρα 19/12 και ώρα 07:00.

Επισημαίνεται ότι μόνο όσοι ήταν μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30/11/2022 μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών και δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιταγή ακρίβειας: Η πλατφόρμα διαθέσιμη για τους μακροχρόνια άνεργους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.