ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Ένα λεπτό πριν το «Χριστός Ανέστη» έκανε έφοδο η αστυνομία σε εκκλησία (vid)

Λίγα λεπτά πριν την Ανάσταση αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους στην Εύβοια και διέκοψαν την Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.
Εύβοια: Ένα λεπτό πριν το «Χριστός Ανέστη» έκανε έφοδο η αστυνομία σε εκκλησία  (vid)

Λίγα λεπτά πριν την Ανάσταση αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους στην Εύβοια και διέκοψαν την Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αλιβέρι,την ώρα που ο ιερέας λέει στο μικρόφωνο τα τελευταία λόγια του Ευαγγελίου της Ανάστασης, καταφθάνει και κορνάρει απ’ έξω το περιπολικό.

Η άφιξη της αστυνομίας έγινε έπειτα από καταγγελία ότι τα μεγάφωνα του Ναού ήταν ανοικτά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός: Ξεχάστε το καλοκαίρι που ξέρατε-Μέτρα και στις παραλίες

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, φυσικά, η λειτουργία να διακοπεί, αφού η αστυνομία επέμενε να ξεκλειδώσουν την εκκλησία, η οποία ήταν κλειστή στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο ιερέας εξήγησε ότι η εγκύκλιος της Μητρόπολης Καρυστίας η οποία είναι από τις 7 Απριλίου, αναφέρει ότι τα μεγάφωνα μπορούν να ανοιχτούν μόνον την ώρα της Ανάστασης κατά την διάρκεια όλης της Μεγάλης Εβδομάδος.

Δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις και ο παπάς είπε, τελικά, το «Χριστός Ανέστη», με τον φάρο του περιπολικού αναμμένο έξω από την εκκλησία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εύβοια: Ένα λεπτό πριν το «Χριστός Ανέστη» έκανε έφοδο η αστυνομία σε εκκλησία (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.