ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξοργιστικό: Δέχονται μόνο εμβολιασμένα ΑμεΑ στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας

Σε σοκαριστικές αποκαλύψεις προχώρησαν προχώρησαν πρόεδροι γονέων και κηδεμόνων σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς για ΑμεΑ.
Εξοργιστικό: Δέχονται μόνο εμβολιασμένα ΑμεΑ στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας

Εξοργιστικό: Στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» μίλησαν σήμερα το πρωί 20/9 δύο πρόεδροι γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ.

Σύμφωνα με τους δύο, τα ΑμεΑ που είναι ανεμβολίαστα αποκλείονται από τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης τα οποία ανήκουν στο Υπουργείο Εργασίας. Μία εγκύκλιος της κυρίας Μιχαηλίδου, της υφυπουργού εργασίας, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους γονείς παιδιών ΑμεΑ.

Η κυρία Κουτουκάκη Κατερίνα, πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων του συλλόγου «Θεοτόκος», ανήκει στα άτομα τα οποία έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας για το γεγονός. «Η επιστολή δεν είναι οργισμένη, είναι μία δίκαιη αντίδραση απέναντι σε μία ανήθικη κίνηση του Υφυπουργείου προς τους γονείς. Θεωρούμε ότι ήταν μία δίκαιη αντίδραση. Η απόφαση έφτασε στα σχολεία μας την Παρασκευή και ζητούσε από τα παιδιά να μην πάνε στο σχολείο την Δευτέρα. Πιθανότατα κανείς μέσα από το Υπουργείο να μη γνωρίζει τη σημαίνει αναπηρία. » δήλωσε η κ. Κουτουκάκη.

Η κ. Κουτουκάκη μίλησε για τον διαχωρισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον οποίο είναι αντίθετοι χωρίς να ληφθεί υπόψη τι σημαίνει εμβολιασμός για αυτά τα παιδιά. Τα άτομα στις ΚΔΑΠ είναι ηλικίας 17 εως 35 και 40. Η εκπαίδευση για τα συγκεκριμένα παιδιά είναι θεραπευτική στην κοινωνικοποίηση τους και στην εξέλιξη τους. «Ένα παιδί με ψυχωτικά επεισόδια, εμμονές, ξέρετε τι σημαίνει να βλέπει μια βελόνα και να μπορεί να σπάσει τα πάντα στο σπίτι του; Σκέφτηκε κανένας τι σημαίνει αναπηρία;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση στάθηκε και στο γεγονός ότι ενώ οι εμβολιασμοί δεν είναι υποχρεωτικοί στα Πανεπιστήμια έγιναν στις δομές των ΑμεΑ. «Μεταξύ μας οι γονείς λέμε ότι άμα είχε γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα Πανεπιστήμια θα καιγόταν η Αθήνα μέσα σε 3 μέρες», δήλωσε η ίδια.

Με την σειρά του ο κ. Γιάννης Μοσχολιός πρόεδρος επίσης συλλόγου ΑμεΑ, δήλωσε και αυτός την ανάγκη ελεύθερης πρόσβασης των ΑμεΑ στις δομές τους.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στις 31/8 βγήκε μία εγκύκλιος, όπου τόνιζει ότι τα παιδιά πρέπει να είναι εμβολιασμένα σε αυτές τις δομές, ωστόσο τότε υπήρξε αντίδραση γιατί δεν υπήρχε χρόνος. Πλέον αυτό που έχει ζητηθεί είναι τα παιδιά να μπορούν να μπουν έχοντας κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να βγει ακόμα μία εγκύκλιο που θα προβλέπει, ποια παιδιά πρέπει και ποια δεν πρέπει να εμβολιαστούν.

Δείτε αναλυτικά τη συζήτηση επί του θέματος:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εξοργιστικό: Δέχονται μόνο εμβολιασμένα ΑμεΑ στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.