ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Λήγει η προθεσμία– 280.000 φορολογούμενοι δεν την έχουν κάνει!

Έρχεται η ολοκλήρωση για τις φορολογικές δηλώσεις του 2023 και αν δεν την έχετε πραγματοποιήσει πρέπει να… τρέξετε.
Φορολογικές δηλώσεις 2023: Λήγει η προθεσμία– 280.000 φορολογούμενοι δεν την έχουν κάνει!

Πολύ λίγες μέρες έχουν μείνει για να πραγματοποιήσουν οι πολίτες τις φορολογικές δηλώσεις τους, αφού η προθεσμία τελειώσει στις 31/8.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έχουμε 280 χιλιάδες φορολογούμενους, που δεν έχουν κάνει ακόμα τη δήλωσή τους, ενώ μέχρι τώρα έχουν υποβάλλει δήλωση 6.145.201 πολίτες.

Με αυτά τα στοιχεία για το 64% των δηλώσεων δεν προκύπτει επιπλέον φόρος, αφού το εκκαθαριστικό είτε είναι μηδενικό είτε πιστωτικό.

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ποιοι έχουν έκπτωση!

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που πήραν έκπτωση στο φόρο τους, η οποία άγγιζε το 3% και ήταν για όσους πλήρωσαν εφάπαξ το φόρο έως τις 31 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι υποβάλουν εκπρόθεσμα η φορολογική δήλωση και στη συνέχεια υποβληθεί τροποποιητική, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με το προβλεπόμενο πρόστιμο το οποίο κυμαίνεται από 100 – 500 ευρώ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις 2023: Λήγει η προθεσμία– 280.000 φορολογούμενοι δεν την έχουν κάνει!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.