ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τι θα γίνει φέτος με την επιστροφή φόρου – Αλλάζουν τα πράγματα!

Αρκετές αλλαγές θα έχουμε φέτος για τις φορολογικές δηλώσεις που πλησιάζουν!
Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τι θα γίνει φέτος με την επιστροφή φόρου – Αλλάζουν τα πράγματα!

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα του taxisnet προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις τους και το 2023.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από τις 30 Μαρτίου που έχει ανοίξει, έχουν γίνει πάνω από 130.000 δηλώσεις, ενώ αναμένεται να έχουμε αλλαγές όσον αφορά την επιστροφή φόρου.

Συγκεκριμένο όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν οφειλές στην εφορία αλλά και ασφαλιστικά ταμεία, θα λάβουν μέσα σε μία εβδομάδα την επιστροφή φόρου τους, ενώ αν υπάρχουν χρέη μέσα σε ένα μήνα θα συμψηφιστούν.

Αυτή η ταχύτητα θα είναι δυνατή αφού πλέον οι επιστροφές και εκκαθάρισης τους θα γίνονται στα κεντρικά και όχι ανά εφορία.

Φόρος εισοδήματος: Οι 4 επιλογές για την πληρωμή του

Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2022 πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου 2023 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά (7) επόμενων μηνών.

Η καταβολή του φόρου, που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογουμένων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, γίνεται σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

– Εφάπαξ μέχρι 31/7/2023 -> έκπτωση 3%

– Σε 8 μηνιαίες δόσεις (1η: έως 31/7/2023 & 8η: έως 29/2/2024)

– Σε έως 12( επιτόκιο 4,5%) ή 24 δόσεις (επιτόκιο 6%)

– Σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα στις Τράπεζες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τι θα γίνει φέτος με την επιστροφή φόρου – Αλλάζουν τα πράγματα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.