ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Προς νέα παράταση οδηγούνται οι υποβολές

«Κλειδώνει» νέα ημερομηνία για την προθεσμία των υποβολών για τις φορολογικές δηλώσεις.
Φορολογικές δηλώσεις: Προς νέα παράταση οδηγούνται οι υποβολές

Παράταση αναμένεται να πάρουν οι φορολογικές δηλώσεις μέχρι το τέλος του Αυγούστου καθώς οι λογιστές εκπέμπουν sos με περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές να μην έχουν γίνει.

Θέμα ημερών είναι η επίσημη ανακοίνωση της παράτασης με επικρατέστερη νέα ημερομηνία λήξης της προθεσμίας να είναι στις 31 Αυγούστου.

Με την πλατφόρμα των νομικών προσώπων να αργεί να ανοίξει, οι δηλώσεις γίνονται σε αργό ρυθμό εν μέσω θέρους ενώ φέτος υπάρχουν και νέα έντυπα τα οποία καθυστερούν περαιτέρω τις διαδικασίες.

Η μέχρι τώρα ημερομηνία για τις υποβολές ήταν στις 31 Ιουλίου. Ωστόσο με 17 μέρες να απομένουν και 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις να εκκρεμούν όλα δείχνουν πως πάμε σε παράταση.

Ακόμη, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, έχει καλέσει τους πολίτες να υποβάλουν όσο πιο άμεσα γίνεται τις φορολογικές τους έτσι ώστε να γίνει η καταβολή του νέου Market pass.

Τις τελευταίες ημέρες ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων έχει πέσει προφανώς λόγω και του καύσωνα. Περίπου 4.466.179 δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής σύμφωνα με την ΑΑΔΕ με το 49,75% από αυτές να μην πληρώνουν επιπλέον φόρο στο δημόσιο.

Δείτε επίσης:

Κορυφώνεται ο καύσωνας Κλέων με πάνω από 42 βαθμούς – «Φρένο» στα delivery το μεσημέρι

Μπάχαλο ασυνεννοησίας για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία: O Π. Μαρινάκης «άδειασε» τον Μηταράκη και η Ν. Μπακογιάννη «άδειασε» τον Μαρινάκη!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις: Προς νέα παράταση οδηγούνται οι υποβολές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.