ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση λόγω εκλογών

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρουν παράταση τόσο οι φορολογικές δηλώσεις όσο και οι 120 δόσεις στην εφορία
Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση λόγω εκλογών

Οι επικείμενες Εθνικές εκλογές αναμένεται να φέρουν διαφοροποιήσεις για τις φορολογικές δηλώσεις, που όλα δείχνουν ότι θα πάρουν παράταση.

Με δεδομένο ότι η χώρα θα μπει πλέον από την επόμενη Δευτέρα σε νέα προεκλογική και μάλιστα σε… φουλ ρυθμούς, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές.

Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να δώσει παράταση στην προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον για μερικές εβδομάδες.

Αυτό μάλιστα αναμένεται να ισχύει και για την προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Οι προθεσμίες αυτές, εξετάζεται να παραταθούν για το διάστημα μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

Πρέπει να πούμε ότι η αρχική προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις και την υποβολή τους λήγει στις 30 Ιουνίου.

Επίσης, δύο μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 28 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων της εφορίας.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και της Κυβέρνησης.

Πλέον πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την επόμενη εβδομάδα, όπου θα ανακοινωθούν όλα τα νέα δεδομένα προς την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πάντως απομένει να δούμε αν θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές, λόγω των επικείμενων Εθνικών Εκλογών, αν και λογικά δεν αναμένονται άλλες… εκπλήξεις.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση λόγω εκλογών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.