ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Εύβοια: Έφτασε ξανά στο Πευκί (vids)

Μαίνονται τα μέτωπα στη Βόρεια Εύβοια, τα οποία την κατακαίνε εδώ και πάνω από μία εβδομάδα. Ξανά στο Πευκί η φωτιά, εκκένωση στο Ασμήνιο.
Φωτιά Εύβοια: Έφτασε ξανά στο Πευκί (vids)

Φωτιά Εύβοια: Μαίνονται τα μέτωπα της φωτιάς στη Βόρεια Εύβοια, τα οποία την κατακαίνε εδώ και πάνω από μία εβδομάδα. Ξανά στο Πευκί οι φλόγες, εκκένωση στο Ασμήνιο.

Όπως έγινε γνωστό, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να δώσουν μάχη με τις τις φωτιές στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, υπήρξε αναπάντεχη ανατροπή. Συγκεκριμένα αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο, με τις φλόγες να φτάνουν εκ νέου και στο Πευκί, λόγω  των ισχυρών ανέμων.

Παράλληλα αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν μεταξύ Αβγαριάς και Γαλατσώνας όπου και ξέσπασε το νέο μέτωπο της πυρκαγιάς καθώς βρήκε αρκετή καύσιμη ύλη.

Φωτιά Εύβοια: Πάνω από 800 πυροσβέστες στη Βόρεια Εύβοια
Εξάλλου όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, η δασική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 873 πυροσβέστες με 50 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 229 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, από την Κύπρο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 οχήματα, από την Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από τη Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από τη Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης, για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 14 Ε/Π, συμπεριλαμβανομένων τριών Ε/Π από τη Σερβία, δύο Ε/Π από την Ελβετία, ενός της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, δύο Ε/Π της Αιγυπτιακής Αεροπορίας Στρατού και ενός Ε/Π ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Προσαγωγή ατόμου για εμπρησμό στο Ασμήνιο
Εξάλλου σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, υπήρξαν καταγγελίες στην αστυνομία για ένα άτομο το οποίο οι κάτοικοι είδαν νωρίτερα να βάζει φωτιά. Όπως αναφέρεται, έχει γίνει μια προσαγωγή ατόμου, που εξετάζεται αν είναι αυτός τον οποίο κατήγγειλαν οι κάτοικοι του οικισμού.

Διαβάστε επίσης;

Φωτιές: Όλα τα μέτρα για τους πυρόπληκτους – Στεγαστική συνδρομή έως 150.000 ευρώ

Φωτιά Εύβοια: Έπιασαν και άλλο ύποπτο εμπρηστή – Κάτοικοι είχαν βρει γκαζάκια στο δάσος

Πετσέτες θαλάσσης Sportime: 3 παιχνίδια που μπορείς να παίξεις πάνω τους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Εύβοια: Έφτασε ξανά στο Πευκί (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.