ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Σταμάτα: Συνελήφθη ένας μελισσοκόμος

Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (27/7) ένας μελισσοκόμος για την πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε και σε Ροδόπολη, Διόνυσο.

Φωτιά στη Σταμάτα: Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (27/7) ένας μελισσοκόμος για την πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε και σε Ροδόπολη, Διόνυσο.
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Φωτιά στη Σταμάτα: Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (27/7) ένας μελισσοκόμος για την πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε και σε Ροδόπολη, Διόνυσο.

Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια (υπενθυμίζεται ότι κάηκαν περιουσίες και καταγράφηκαν τραυματισμοί).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μελισσοκόμος αρνείται ότι ευθύνεται για τη φωτιά, ενώ παραδέχθηκε πως κάποιες ώρες νωρίτερα βρέθηκε στα μελίσσια.

Το απόγευμα είχαν προσαχθεί τέσσερα άτομα στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, όμως αφέθηκαν ελεύθερα.

Ο Βασίλης Κλεφτάκης, πρόεδρος της κοινότητας στη Ροδόπολη, ανέφερε ότι κάηκαν περίπου 20 σπίτια, πολλά εκ των οποίων «λειτουργούσαν ως παραθεριστικές κατοικίες».

Εκθείασε τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, εναέριες και επίγειες, καθώς και των εθελοντών.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι κάτοικοι είχαν μεριμνήσει ιδιαίτερα για τον καθαρισμό των οικοπέδων και την απομάκρυνση της καύσιμης ύλης.

Επίσης, ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, τόνισε ότι «εμπόδιο στην αποτελεσματικότερη διάσωση ορισμένων που καταστράφηκαν έπαιξε και η περίφραξή τους», ενώ είπε ότι σύντομα θα καταγραφούν οι ζημιές και οι απώλειες για να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

 

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Σταμάτα: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Διάσπαρτες μικροεστίες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Εκτός ΕΡΤ ο δημοσιογράφος που έκανε ρατσιστικό σχόλιο για τους Κορεάτες

Έκλεισε για τα επόμενα 2 χρόνια στον ΣΚΑΪ!

Exit mobile version