ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά – Εύβοια: Σε κίνδυνο οι Καματριάδες – 9η μέρα καταστροφής

Άσχημη η κατάσταση με τη φωτιά στην Εύβοια για ένατη συνεχή ημέρα. Μάχη με τις αναζωπυρώσειςσε αρκετά σημεία.
Φωτιά – Εύβοια: Σε κίνδυνο οι Καματριάδες – 9η μέρα καταστροφής

Η φωτιά στην Εύβοια μαίνεται για ένατη σερί ημέρα και η αναζωπύρωση, που ξεκίνησε κοντά στο χωριό Αγριοβότανο έσβησε στη θάλασσα.

Οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς στο Ψαροπούλι, στα Βασιλικά και στα Ελληνικά, όπου παρατηρούνταν μέσα σε χαράδρα που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά τμήματα.

Οι πυροσβέστες και όσοι μετείχαν στην κατάσβεση, έκοψαν την πορεία της φωτιάς προς το Καστρί, τις Γούβες και στην παραλιακή ζώνη Παλαιόκαστρο και Βουλίκι.

Στο Ασμήνι, μετά την απειλή του μεσημεριού, το μέτωπο έχει περιοριστεί. Οι αναζωπυρώσεις συνεχίζουν και χρειάζονται παρεμβάσεις στην περιοχή όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Ντινιούς. Ανάμεσα σε Γαλατσώνα και Αβγαριά οι αναζωπυρώσεις δεν έχουν τέλος. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν «στρατοπεδεύσει» στο σημείο για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Οι Καματριάδες κινδυνεύουν ακόμα

Ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί στις Καματριάδες, όπου μπορεί να δημιουργήθηκαν οι ζώνες πυροπροστασίας που δημιουργήθηκαν με τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα όμως ακόμα υπάρχουν δυσκολίες. Πυροσβέστες και εθελοντές είναι σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις.

Στην ίδια περιοχή, το μέτωπο που κατευθυνόταν προς το Τελέθριο, συνεχίζει να αποτελεί απειλή παρά τις ρίψεις νερού από εναέρια μέσα και επεμβάσεις από πεζοπόρα τμήματα, μέσα σε απόκρημνους βράχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Στερεάς έχει διαθέσει υδροφόρες και 61 χωματουργικά μηχανήματα που παραμένουν στην περιοχή. Όπως σημειώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, «βλέπουμε τα μέτωπα να περιορίζονται, παραμένοντας όμως επικίνδυνα. Όσο μας συγκινεί η ενεργοποίηση των κατοίκων και των εθελοντών που πέφτουν στη μάχη με τις φλόγες τόσο μας «μαυρίζουν» οι καταστάσεις που οδήγησαν σε αυτό το σημείο».

«Η στιγμή είναι κρίσιμη και πρέπει να μείνουν όλες οι δυνάμεις ενεργές, ώστε να μην ξεφύγει πάλι η πυρκαγιά. Πρέπει να δώσουμε τέλος σε αυτόν τον πύρινο όλεθρο, που καταστρέφει τον τόπο και τις ψυχές μας» συμπληρώνει ο περιφερειάρχης.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Εύβοια: Εικόνες που σοκάρουν κάνουν τον γύρω του κόσμου στα διεθνή ΜΜΕ

Φωτιά Εύβοια: Ρουμάνος πυροσβέστης: «Παίρνουμε δύναμη από τους ντόπιους – Κάνουμε ότι μπορούμε»

UEFA Ranking: Έχασε κι άλλο έδαφος το ελληνικό ποδόσφαιρο

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη γίνεται ακριβότερη την ώρα που οι μισθοί δεν ακολουθούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Κλοπή στην Πάτρα με αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια, ενώ ο δράστης φέρεται να έκανε αγορές σε περίπτερο στη γειτονιά του θύματος

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν

Ελευθέριος Ανδρώνης