Γαλλικό ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το όριο πιστών στις Εκκλησίες όταν μπαίνουν όσοι θέλουν στα εμπορικά

Το «σκληρότερο» ΣτΕ ίσως και παγκοσμίως νομολόγησε ότι δεν είναι αναλογικό το όριο των 30 πιστών ανά εκκλησία διότι ταυτοχρόνως επιτρέπεται στα εμπορικά καταστήματα αόριστος αριθμός πελατών.
Γαλλικό ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το όριο πιστών στις Εκκλησίες όταν μπαίνουν όσοι θέλουν στα εμπορικά

Γαλλικό ΣτΕ: Το Ανώτατο Γαλλικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό το όριο των πιστών που θέσπισε η κυβέρνηση για τους λατρευτικούς χώρους.

Το «σκληρότερο» ΣτΕ ίσως και παγκοσμίως (σ.σ. δεν υπάρχει κοσμικότερο κράτος από την Γαλλία παγκοσμίως) νομολόγησε το εξής απλό: Ότι δεν είναι αναλογικό το όριο των 30 πιστών ανά εκκλησία διότι ταυτοχρόνως επιτρέπεται στα εμπορικά καταστήματα αόριστος αριθμός πελατών βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Κορονοϊός: Άνοιξε της εκκλησίες το Βέλγιο με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας παγκοσμίως

Συνεπώς, το γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας, δεδομένης και της απαγόρευσης των κοινών συναθροίσεων άνω των 6 ατόμων, θεωρεί ότι η λατρευτική σύναξη στους ναούς διαφέρει εκ φύσεως από μια οποιαδήποτε άλλη συγκέντρωση προσώπων και γι’ αυτό χρήζει επαυξημένης προστασίας.

O Γάλλος δικαστής θεώρησε ότι το ανώτατο όριο πιστών είναι δυσανάλογο ως προς τον στόχο της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και ότι η κυβέρνηση «έκανε σοβαρή και προφανώς παράνομη παρέμβαση» στη θεμελιώδη ελευθερία της λατρείας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γαλλικό ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το όριο πιστών στις Εκκλησίες όταν μπαίνουν όσοι θέλουν στα εμπορικά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.