ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γέμισαν με Ελληνικές σημαίες οι Βουλιαράτες για την επέτειο του ΟΧΙ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με κάθε επισημότητα και Εθνική υπερηφάνεια, εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες της Άνω Δρόπολης. Οι Βουλιαράτες αποτελούν μειονοτικό χωριό νότια της Αλβανίας, όπου κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη των πεσόντων του Έπους του ’40. Όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωση του στο Facebook: Υπό την αιγίδα...
Γέμισαν με Ελληνικές σημαίες οι Βουλιαράτες για την επέτειο του ΟΧΙ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με κάθε επισημότητα και Εθνική υπερηφάνεια, εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες της Άνω Δρόπολης.

Οι Βουλιαράτες αποτελούν μειονοτικό χωριό νότια της Αλβανίας, όπου κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη των πεσόντων του Έπους του ’40.

Όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωση του στο Facebook:

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο πραγματοποιήθηκαν σήμερα στους Βουλιαρατες Άνω Δρόπολης Εκδηλώσεις Μνήμης τιμώντας τους Πεσόντες του Έπους του ’40 και το Ιστορικό “ΟΧΙ”.

Το Δήμο Δρόπολης και Πωγωνίου ,λόγω ασθένειας του Δημάρχου μας, κ. Δημήτρη Τόλη, εκπροσωπησαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Δευτος και Παναγιώτης Λιουλιος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,κα Ντονικα Μπαουτση, Διαχειριστές κι άλλα διοικητικά στελέχη.
Τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας,κ. Κωσταντίνος Βλάσης, εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου, κ. Odise Kote, η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα,κα. Σοφία Φιλιππίδου, η Βουλευτής Αργυροκάστρου,κα. Άρτεμις Μάλλιου, η Υποδιοικητής του Αλβανικού Επιτελείου Στρατού, κα. Manushaqe Shehu, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στα Τίρανα, κ. Ευθύμιος Ντάλας, ως εκπρόσωπος της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αργυροκάστρου, κυριας Λιντιτα Ρόβα, ο κ. Θοδωρής Μήλος, η Πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Μειονοτήτων, κα. Κωνσταντίνα Βεζιανη, ο Δήμαρχος Φοινικαιων,κ. Χριστάκης Κιτσιος, εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων, πρώην βουλευτές και πολιτευτές που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας κ.λ.π.

Οι Εκδηλώσεις άρχισαν με τη Θεία- Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό
” Αγίου Αθανασίου” και συνεχίστηκαν στο Κοιμητήριο των Ελλήνων Πεσόντων.
Τραγουδήθηκαν ο αλβανικός κι ο ελληνικός Ύμνος, ενώ χαιρέτησαν εν ονόματι των δύο κυβερνήσεως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας,κ. Κωσταντίνος Βλάσης, καθώς κι ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου,κ. Odise Kote.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων, όπου εν ονόματι του Δημάρχου Δροπολης και Πωγωνιου,κ. Δημήτρη Τόλη, κατέθεσαν στεφάνι ο Αντιδήμαρχος,κ. Παναγιώτης Λιουλιος, και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Ντονικα Μπαουτση.
Σημειώνουμε πως φέτος οι Εκδηλώσεις διεξήχθησαν τηρώντας τους κανόνες του υγειονομικού Πρωτοκόλλου ,λόγω της πανδημίας, ενώ η συμμετοχή ήταν εμφανώς λιγότερη λόγω των περιοριστικών μέτρων στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

 

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Δρόπολης στις Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γέμισαν με Ελληνικές σημαίες οι Βουλιαράτες για την επέτειο του ΟΧΙ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.