ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γερμανία: Πυροβολισμοί σε συναγωγή και εστιατόριο – Τουλάχιστον δύο νεκροί (vid)

Γερμανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε συναγωγή και εστιατόριο στην πόλη Χάλε. Για οργανωμένη επίθεση μιλούν οι αρμόδιες αρχές.
Γερμανία: Πυροβολισμοί σε συναγωγή και εστιατόριο – Τουλάχιστον δύο νεκροί (vid)

Γερμανία: Αιματηρό περιστατικό με τουλάχιστον δύο νεκρούς σημειώθηκε το μεσημέρι στην πόλη Χάλε του γερμανικού κρατιδίου Σαξονίας – Άνχαλτ. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως έξω από συναγωγή και εστιατόριο με κεμπάπ, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον δύο ατόμων.

Η έρευνες που έκαναν οι Αρχές που έσπευσαν στην περιοχή κάνουν λόγο για περισσότερους από έναν δράστες, πιθανότατα τρεις. Μάλιστα σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει εμφανίζεται ένας εκ των δραστών να βγαίνει από ένα αυτοκίνητο, μάρκας VW, και να πυροβολεί.

Η εφημερίδα «Bild» υποστηρίζει ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι μία γυναίκα ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες. Από την πλευρά τους οι Αρχές γνωστοποίησαν ότι έχουν ήδη προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου, ενώ αναζητούνται και άλλα.

Παράλληλα διευκρινίζεται ότι πρόκειται για οργανωμένη επίθεση, ενώ αναζητείται και το αυτοκίνητο στο οποίο κατά πληροφορίες επέβαιναν. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης.

Να σημειώσουμε ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν βρισκόταν στο μαγαζί του όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί. Το ευχάριστο είναι ότι οι υπάλληλοι του εστιατορίου είναι καλά στην υγεία τους. Στον αντίποδα, ένας πελάτης αναφέρεται ότι έχασε τη ζωή του.

Εξάλλου αυτόπτες μάρτυρες είπαν ο ένας ένοπλος άνδρας φορούσε κράνος με κάμερα και στρατιωτικά ρούχα.

Τέλος σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ δύο από τους δράστες έχουν διαφύγει με τα πόδια.

Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται, με ειδικές δυνάμεις να την ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γερμανία: Πυροβολισμοί σε συναγωγή και εστιατόριο – Τουλάχιστον δύο νεκροί (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.