ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γέροντα Εφραίμ ευχαριστούμε που φροντίζετε για εμάς τους αμαρτωλούς – Την ευλογία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου να έχουμε

Τι πράξη αγάπης μόλις ο Γέροντας Εφραίμ παρέδωσε την Ιερά Κάρα στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο.
Γέροντα Εφραίμ ευχαριστούμε που φροντίζετε για εμάς τους αμαρτωλούς – Την ευλογία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου να έχουμε

Γέροντα Εφραίμ ευχαριστούμε που φροντίζετε για εμάς τους αμαρτωλούς και με την πατρική σας αγάπη μας δείχνετε τον δρόμο της σωτηρίας.

Πλήθος κόσμου με δάκρυα στα μάτια υποδέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στην Αχαρνών, την Θαυματουργό Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και το Άφθαρτο αριστερό Ωτίο του Ιερού Χρυσοστόμου, τα οποία κόμισε ο Αρχιμανδρίτης γέροντας Εφραίμ από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους.

Ήταν η πρώτη φορά που η Τιμία Κάρα βρέθηκε στην Αθήνα 1616 χρόνια από την κοίμηση του Ιερού Χρυσοστόμου.

Οι χιλιάδες κόσμου που υποδέχτηκαν την Θαυματουργή Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου άκουσαν με δέος τον Γέροντα Εφραίμ να μιλά για τα θαύματα που επιτελούνται αδιάκοπα, άοκνα, ακόμα και σήμερα από τον Ιερό Χρυσόστομο.

Τι πράξη αγάπης μόλις ο Γέροντας Εφραίμ παρέδωσε την Ιερά Κάρα στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, τον επικεφαλής της Ιεράς πομπής προς τον Άγιο Ελευθέριο.

Πάνω από 1600 χρόνια από την κοίμηση του Ιερού Χρυσοστόμου και η Τιμία Κάρα για πρώτη φορά έφτανε στην Αθήνα, σε καιρούς δύσκολους, ίσως στους πιο δύσκολους από ποτέ.

Γέροντα Εφραίμ ευχαριστούμε που φροντίζετε για εμάς τους αμαρτωλούς

Όμως το πλήθος των Χριστιανών που έσπευσε να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα ήταν ένα χαρμόσυνο μήνυμα στην σκοτεινιά των ημερών μας.

Το αριστερό αυτί του Ιερού Χρυσοστόμου που παραμένει αναλλοίωτο, η εκκλησιαστική παράδοση θέλει να ήταν το αυτί που ο Πρόκλος, μαθητής του Χρυσοστόμου, έβλεπε τον Απόστολο Παύλο να υπαγορεύει την ερμηνεία των αποστολικών χωρίων και των Γραφών προς τον Χρυσόστομο.

Είναι το αυτί αυτό που ακόμα και σήμερα οι επιστήμονες δεν μπορούν να κατανοήσουν πως παραμένει αναλλοίωτο, με ζωντανούς ιστούς, στο πέρασμα τόσων χρόνων.

Αυτό είναι το μεγαλείο της Ορθοδοξίας, της Πίστης μας, του Χριστιανισμού.

Ας δίδει σε όλους μας δύναμη ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γέροντας Εφραίμ την ευχή του για να βαδίσουμε τον δρόμο της προσωπικής μας Ανάστασης.

Γέροντα σε ευχαριστούμε από τα βάθη της αμαρτωλής ύπαρξης μας που μας συγχωρείς και φροντίζεις γι όλους εμάς, τώρα στα δύσκολα.

Διαβάστε επίσης:

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου για πρώτη φορά στην Αθήνα έως την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γέροντα Εφραίμ ευχαριστούμε που φροντίζετε για εμάς τους αμαρτωλούς – Την ευλογία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου να έχουμε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.