ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιώργος Μεσσάλας: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε ο σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας την Τρίτη (20/7) σε ηλικία 79 ετών σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν
Γιώργος Μεσσάλας: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε ο σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας την Τρίτη (20/7) σε ηλικία 79 ετών σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν γιατί έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιώργος Μεσσάλας γεννήθηκε στο Αιγάλεω και μετά τη φοίτησή του στη δραματική σχολή έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Συνεργάστηκε αρχικά σε διάφορους θιάσους, ενώ σταθμός στη ζωή του υπήρξε η γνωριμία του με τον Αλέξη Σολωμό στο Θέατρο Προσκήνιο. Για εκείνον έγραφε και βιβλίο τους τελευταίους μήνες. Θήτευσε επίσης στο πλάι του Αλέξη Μινώτη, όταν εκείνος ήταν διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 1974-1984.

Πήρε αρκετούς πρωταγωνιστικούς ρόλους. «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου και «Σαν περάσουν πέντε χρόνια» του Λόρκα αποτελούν απλώς κάποια παραδείγματα.  Το 1973 ίδρυσε τη δική του θεατρική στέγη, το «Μοντέρνο Θέατρο». Εκεί ανέβασε πολλά έργα ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής.

Επίσης, ο Γιώργος Μεσσαλάς υπηρέτησε τον ελληνικό κινηματογράφο. Συμμετείχε στις ταινίες «Αχ αυτή η γυναίκα μου», «Διπλοπενιές», «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» – μέσα από αυτές ανέπτυξε μια στενή φιλική σχέση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που άντεξε στο χρόνο – «Η ωραία του κουρέα», «Καπετάν φάντης μπαστούνι», «Ο ατσίδας», «Το λεβεντόπαιδο»κ.α.

 

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται νέα lockdown παρά τις εξαγγελίες – Αυξάνονται οι νέοι στις ΜΕΘ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει αναστολή μισθού και ενσήμων στους ανεμβολίαστους!

Γαλλία: Πετάνε τις μάσκες – Ποιους αφορά το μέτρο – Τι θα γίνει στην Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιώργος Μεσσάλας: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.