ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γρηγόρης Ψαριανός απ’ τα παλιά: «Με τον Άδωνι και τον Πλεύρη είμαστε δωδεκαθεϊστές και αρχαιολάτρες»

Μια παλιά δήλωση του Γρηγόρη Ψαριανού, εκθέτει πολιτικούς της ΝΔ που σήμερα προσποιούνται τους ευσεβείς χριστιανούς προς άγρα ψήφων
Γρηγόρης Ψαριανός απ’ τα παλιά: «Με τον Άδωνι και τον Πλεύρη είμαστε δωδεκαθεϊστές και αρχαιολάτρες»

Γρηγόρης Ψαριανός: Στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πέρα από το γεγονός ότι αλλάζουν θέσεις και απόψεις σαν τα πουκάμισα, απ’ ότι φαίνεται αλλάζουν και θρησκείες σαν τα πουκάμισα. Δεν έχουν πρόβλημα να εξυμνούν όποιον Θεό τους έρχεται πρόχειρος, αρκεί αυτή η πράξη να τους κρατά κοντά στην εξουσία.

Αυτό δείχνει μια δήλωση από το παρελθόν του «μαρτυριάρη» Γρηγόρη Ψαριανού, που σε μια παλιά εκπομπή των «Πρωταγωνιστών» με τον Σταύρο Θεοδωράκη, είχε πει πως «με τον Άδωνι και τον Πλεύρη είμαστε δωδεκαθεϊστές και αρχαιολάτρες. Εγώ είμαι φίλος των δωδεκαθεϊστών». Κάνοντας «fast- forward» και πάλι στην εποχή μας, ο Γρηγόρης Ψαριανός σήμερα είναι σύμβουλος της ΝΔ και τα δύο «παιδιά» του ΛΑ.Ο.Σ, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ένα «παρεάκι» με δωδεκαθεϊστικές καταβολές, που εδώ και χρόνια χρησιμοποιούν τη βιτρίνα του «χριστιανού ορθόδοξου» (όχι ο Ψαριανός, άλλα οι άλλοι δύο).

Δεν είναι βέβαια να πέφτει και από τα σύννεφα κάποιος με αυτά που ομολογούσε ο Ψαριανός πριν από περίπου 15 χρόνια. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως τηλεπωλητής άλλωστε ήταν θερμός οπαδός της προπαγάνδας αποδόμησης της Ορθοδοξίας και της Παλαιάς Διαθήκης, προμοτάροντας – συχνά – βλάσφημα βιβλία, που παραδείγματος χάριν χαρακτήριζαν ως «απάτη» το Άγιο Φως και ως «μάγο» τον Αβραάμ. Από την άλλη μεριά προωθούσε βιβλία ακροδεξιάς ιδεολογίας που προωθούσαν τον δωδεκαθεϊσμό, την αρχαιολατρία, και επιχειρούσαν να εξισώσουν την ειδωλολατρική «Πατρώα Θρησκεία» με την Ορθοδοξία.

Στα ίδια ιδεολογικά κατατόπια κινείτο και ο Θάνος Πλεύρης, επηρεασμένος εμφανώς από τις αρχαιόπληκτες εθνικιστικές πλάνες που διακινεί μέσω των πολλών βιβλίων του για δεκαετίες ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο από τα Ορθόδοξα δόγματα και την Ιερά Παράδοση.

Σήμερα, αυτοί οι άνθρωποι μιλούν για τον απεριόριστο… σεβασμό τους στο Άγιο Όρος και την Ορθοδοξία γενικότερα, καταδικάζουν τους «χριστέμπορους» (προφανώς γιατί θέλουν να έχουν τη «χριστιανοσύνη» μονοπώλιο) και φωτογραφίζονται προεκλογικά δίπλα σε μοναχούς και Μητροπολίτες για να πουλήσουν χριστιανική «ευσέβεια». Τελικά δεν έχουν τον Θεό τους. Ή πιο σωστά, δεν έχουν τον Δία τους...

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γρηγόρης Ψαριανός απ’ τα παλιά: «Με τον Άδωνι και τον Πλεύρη είμαστε δωδεκαθεϊστές και αρχαιολάτρες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.