ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ για την τραγωδία στην Κοζάνη: «Όχι άλλοι νεκροί στον βωμό του κέρδους»

Την οργή και την αγανάκτηση της εξέφρασε η Συνομοσπονδία για τον θάνατο ακόμη δύο εργαζομένων εν ώρα εργασίας.
ΓΣΕΕ για την τραγωδία στην Κοζάνη: «Όχι άλλοι νεκροί στον βωμό του κέρδους»

ΓΣΕΕ: Την οργή και την αγανάκτηση της εξέφρασε η Συνομοσπονδία για τον θάνατο ακόμη δύο εργαζομένων εν ώρα εργασίας.

Οι δύο τεχνίτες στην Κοζάνη, υπό αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής αίτια, έπεσαν στο έδαφος, ενώ ήταν ανεβασμένοι σε καλάθι και εργάζονταν σε ύψος στον πύργο ψύξης της 5ης μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού.

Οι εργαζόμενοι δούλευαν σε υπεργολαβική γερμανική τεχνική εταιρεία, στο έργο κατασκευής της μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού, που είχε αναλάβει ελληνική εταιρεία.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

«Η ΓΣΕΕ εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση της για το θάνατο ακόμη δύο συναδέλφων εν ώρα εργασίας, 45 και 47 ετών αντίστοιχα.

Μέσα σε ένα μήνα θρηνούμε 11 εργαζόμενους, με το σημερινό εργατικό δυστύχημα στην Κοζάνη να είναι το δεύτερο σε διάρκεια 10 ημερών με εργάτες που δούλευαν σε εργολάβο της ΔΕΗ.

Πολλά και αναπάντητα τα ερωτηματικά για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται.

Τα συνδικάτα ζητούν άμεση διερεύνηση και απόδοση ευθυνών έχουν πολλάκις κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου κυρίως για τους εργολαβικούς εργαζόμενους εκ του αποτελέσματος όμως φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα.

Η εντατικοποίηση, η υπερεργασία και η έλλειψη μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία δημιουργούν θανατηφόρες συνθήκες για τους εργαζόμενους.

Το ΣΕΠΕ πρέπει να επέμβει άμεσα, να αυξήσει τους ελέγχους για τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, να εξετάσει κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα προστασίας, αν υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Μέτρα πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα ώστε να διασφαλιστεί πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους το μέγεθος της τραγωδίας και να αναλάβει ισχυρές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες στη βάση προτάσεων της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΓΣΕΕ για την τραγωδία στην Κοζάνη: «Όχι άλλοι νεκροί στον βωμό του κέρδους»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.