ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H «ολιστική αναπτυξιακή στρατηγική» του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Τι παρουσίασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup στη Σόφια
H «ολιστική αναπτυξιακή στρατηγική» του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρουσίασε στο Eurogroup της Σόφιας, το προσχέδιο της αναπτυξιακής στρατηγικής του για τη μεταμνημονιακή εποχή.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το προσχέδιο της «ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής», το οποίο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στους Ευρωπαίους ομολόγους του και περιλαμβάνει την αύξηση του κατώτατου μισθού σταδιακά αλλά και τη δημιουργία μίας «Αναπτυξιακής Τράπεζας», μεταξύ άλλων.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσει όσες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοστεί πολλά χρόνια τώρα, κάτι που προβλέπεται  από το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως η δημιουργία του Κτηματολογίου αλλά και η ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης.

Κλείνοντας, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο και για «μεγαλύτερη μείωση των διοικητικών βαρών», αλλά αναφέρθηκε και στην ενθάρρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων τόσο στο κομμάτι της έρευνας όσο και στο κομμάτι της ανάπτυξης.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «H «ολιστική αναπτυξιακή στρατηγική» του Ευκλείδη Τσακαλώτου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.