ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Hürriyet:Στρατιωτικοί χάρτες στα κινητά των δύο Ελλήνων – Διαψεύδει το ΥΠΕΘΑ

Δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα τι βρέθηκε στο εν λόγω κινητό, ούτε σε ποιον εκ των δύο στρατιωτικών ανήκει η συσκευή
Hürriyet:Στρατιωτικοί χάρτες στα κινητά των δύο Ελλήνων – Διαψεύδει το ΥΠΕΘΑ

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αλλά και η τουρκική εφημερίδα «Hürriyet»,σε ένα από τα κινητά που είχαν πάνω τους οι Έλληνες στρατιωτικοί βρέθηκαν – ξαφνικά- στρατιωτικά σχεδιαγράμματα.

Τα τουρκικά μέσα ωστόσο δεν έχουν δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα ευρήματα, ούτε έχουν αναφέρει σε ποιον ανήκει η συσκευή αυτή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Anadolu, τα σχεδιαγράμματα εντοπίστηκαν σε εξωτερική μνήμη αλλά δεν διευκρινίζεται αν μιλούν για κάποια κάρτα μνήμης ή κάτι παρόμοιο.
Από την πλευρά του το ΥΠΕΘΑ,διάψευδει την είδηση ενώ αναφέρει πως διόλου τυχαίο δεν είναι αυτό το ”εύρημα” και η δημοσιοποίηση του από το Anadolu, ούτε φυσικά και η χρονική περίοδος που έγινε η ”ανακάλυψη”.

Μάλιστα τονίζεται από το ΥΠΕΘΑ πως τα κινητά των δύο στρατιωτικών «ερευνήθηκαν εξονυχιστικά όλο το προηγούμενο διάστημα, παρουσία του Ελληνα εμπειρογνώμονα που είχε στείλει το ΥΠΕΞ και δεν είχε βρεθεί απολύτως τίποτα».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως λίγο πριν τη δημοσιοποίηση της είδησης αυτής, όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΘΑ,«υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν Τραμπ ενώ είχε ήδη διαρρεύσει το προσχέδιο της Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες με το οποίο καταγγέλλεται η στάση της Άγκυρας για τις προκλήσεις στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ».

Τέλος να υπενθυμίζουμε πως σε μία εβδομάδα, την 30η Μαρτίου, οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων θα συναντηθούν με τον δικαστή προκειμένου για να διευκρινιστεί η κατηγορία που αντιμετωπίζουν.

Δείτε το δημοσίευμα της «Hürriyet»:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Hürriyet:Στρατιωτικοί χάρτες στα κινητά των δύο Ελλήνων – Διαψεύδει το ΥΠΕΘΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.