ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απόφαση του ΣτΕ που τινάζει στον αέρα το φορολογικό νομοσχέδιο – Δεν το ήξεραν στην κυβέρνηση;

Ανδρέας Βορύλλας: Το σκεπτικό απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ 1880 και 1888/2019) που φέρνει τα πάνω κάτω στο φορολογικό.
Η απόφαση του ΣτΕ που τινάζει στον αέρα το φορολογικό νομοσχέδιο – Δεν το ήξεραν στην κυβέρνηση;

Η απόφαση του ΣτΕ που τινάζει στον αέρα το φορολογικό νομοσχέδιο έχει να κάνει με την ταύτιση των ατομικών επιχειρήσεων και των μισθωτών, όπως και τη θεώρηση
του βασικού μισθού ενός μισθωτού ως βάση υπολογισμού του τεκμαρτού εισοδήματος των επαγγελματιών.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του Β2 τομέα Αθηνών της Νίκης, Ανδρέα Βορύλλα, η ταύτιση είναι «αντίθετη με το σκεπτικό απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ 1880 και 1888/2019)».

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «τα εισοδήματα των μισθωτών και μη μισθωτών δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη, δεδομένου ότι οι κατηγορίες των μισθωτών και των μη μισθωτών βιώνουν ουσιωδώς διαφορετικές συνθήκες απασχολήσεως και παραγωγής εισοδήματος, οπότε αντίκειται στη συνταγματική αρχή της ισότητας».

Η απόφαση του ΣτΕ που τινάζει στον αέρα το φορολογικό νομοσχέδιο – Δεν το ήξεραν στην κυβέρνηση;

Μάλιστα, ο Ανδρέας Βορύλλας υπογράμμισε πως η ΝΙΚΗ θα καταθέσει αντίγραφο της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ 1880 και 1888/2019) για τα πρακτικά της Βουλής.

«Πιστεύουμε ότι αν ψηφιστεί ως έχει το παρόν νομοσχέδιο, θα υπάρξουν μαζικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα είναι πολύ πιθανόν ορισμένα άρθρα του νόμου να κριθούν αντισυνταγματικά στο σύνολό τους ή εν μέρει, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις φορολογικές αρχές, στην δημόσια διοίκηση και φυσικά στους φορολογούμενους πολίτες και στις επιχειρήσεις», σημείωσε.

Ο Ανδρέας Βορύλλας πρότεινε την καθιέρωση ενός απλού συστήματος φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις, με την φορολόγηση του καθαρού εισοδήματος (έσοδα – έξοδα) για όλους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η απόφαση του ΣτΕ που τινάζει στον αέρα το φορολογικό νομοσχέδιο – Δεν το ήξεραν στην κυβέρνηση;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.