ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάδα γερνάει σύμφωνα με τη Eurostat

Ένας στους τρεις Έλληνες το 2017 ήταν άνω των 65 ετών 
Η Ελλάδα γερνάει σύμφωνα με τη Eurostat

Μία νέα έρευνα της Εurostat έρχεται να αλλάξει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα καθώς η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο γερασμένη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Πιο συγκεκριμένα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία παρουσίασε το λεγόμενο “δείκτη εξάρτησης ηλικιωμένων” στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2017, το ποσοστό δηλαδή των ανθρώπων άνω των 65 ετών επί του συνολικού πληθυσμού σε κάθε χώρα.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ιταλία και στη δεύτερη η Ελλάδα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως στην τελευταία θέση της λίστας, βρέθηκε το Λουξεμβούργο με το χαμηλότερο ποσοστό ηλικιωμένων στη χώρα.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, στην Ευρώπη τα άτομα τα οποία είναι άνω των 65 ετών αντιστοιχούν στο 19,4% των ατόμων ηλικίας μεταξύ 15-64 ετών, στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό αγγίζει το 33,6%.

Στην Φινλανδία το 33,2% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 εξαρτάται από τον υπόλοιπο, ενεργό πληθυσμό, ενώ στην Πορτογαλία το ποσοστό αυτό φτάνει το 32,5% ενώ σημαντικό πρόβλημα εμφανίζει και η Γερμανία με 32,4%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στο Λουξεμβούργο (20,5%), την Ιρλανδία (20,7%) , τη Σλοβακία (21,5%) και στην Κύπρο (22,8%).

Στο σύνολό του, ο πληθυσμός της Ε.Ε. ηλικίας άνω των 65 ετών εκτιμάται σε περίπου 100 εκατ. ανθρώπους, όπως αναφέρεται στην έρευνα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα γερνάει σύμφωνα με τη Eurostat», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.