ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Έλληνες βάζουν καύσιμα με το σταγονόμετρο και ο πρωθυπουργός κάνει «ταξί» το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Όσο οι πολίτες παλεύουν με το fuel pass, o πρωθυπουργός πετάχτηκε με το αεροσκάφος μέχρι την Καλαμάτα για να μιλήσει για την πράσινη ανάπτυξη.
Οι Έλληνες βάζουν καύσιμα με το σταγονόμετρο και ο πρωθυπουργός κάνει «ταξί» το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες μετρούν τα «φραγκοδίφραγκα» του fuel pass και βλέπουν τις τιμές των καυσίμων κάνοντας τον… σταυρό τους, ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό Falcon σε… «ταξί», ακόμα και για κοντινές χιλιομετρικές αποστάσεις.

Μεγάλος ντόρος δημιουργήθηκε στο Twitter, με την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να μεταβεί στην Καλαμάτα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αντί να διανύσει μια απόσταση 2μιση ωρών από την Αθήνα, μέσω αυτοκινήτου. Για μόλις 237 χιλιόμετρα, ο πρωθυπουργός επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια πανάκριβη μετακίνηση, για να μιλήσει στην Καλαμάτα για την… πράσινη μετάβαση και τον περιορισμό των ρύπων!

Η νοοτροπία του πρωθυπουργού που μοιάζει να προέρχεται κατευθείαν από τις… Βερσαλλίες, θυμίζει έντονα εκείνη την ιστορική… ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, σε καιρό που η χώρα μετρούσε νεκρούς από την πανδημία και όλοι οι Έλληνες βρίσκονταν κάτω από ασφυκτικά περιοριστικά μέτρα. Ή εκείνες τις ανέμελες βόλτες με στρατιωτικό ελικόπτερο ανάμεσα σε Αντίπαρο και Επίδαυρο όπου πήγε να παρακολουθήσει μια… θεατρική παράσταση.

Έτσι και τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζει εκτός της ελληνικής πραγματικότητας. Από τη μία δηλώνει πως δεν πρόκειται να μπει πλαφόν στα καύσιμα γιατί θα… ευνοηθούν οι πλούσιοι (!) καταναλωτές, και από την άλλη συμπεριφέρεται ως πολιτικός «κροίσος» που μετατρέπει σε «ιδιωτικό» τζετ, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Ο λαός απομένει να κάνει μια… ολιστική διαχείριση της φτώχειας του, και ο πρωθυπουργός δεν το ‘χει σε τίποτα να πραγματοποιεί πολυδάπανες πτήσεις ακόμα και για «ψύλλου πήδημα».

Η αλαζονική συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει συνεχώς νέα δείγματα υπεροψίας και κυνικότητας. Η Ελλάδα έχει τη 5η υψηλότερη τιμή αμόλυβδης στην Ευρώπη, και ο πρωθυπουργός σκορπάει τα ευρώ των μετακινήσεων του σαν «πετσετάκια». Και την ίδια στιγμή με έναν εντελώς ανακόλουθο τρόπο, προωθεί για τους πολίτες μια βίαιη και παράλογη μετάβαση στην πράσινη «ανάπτυξη».

Δεν θα έβλαπτε, έστω και για τα προσχήματα, ο πρωθυπουργός να δείξει πως συμπαραστέκεται στις μεγάλες δυσκολίες που περνά ο ελληνικός λαός, ο οποίος αυτή την εποχή αντιμετωπίζει ένα εξοντωτικό κόστος διαβίωσης…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Έλληνες βάζουν καύσιμα με το σταγονόμετρο και ο πρωθυπουργός κάνει «ταξί» το πρωθυπουργικό αεροσκάφος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.