ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδού οι προτάσεις της Νίκης για την υπογεννητικότητα – Τι είπε ο Ανδρέας Βορύλλας στη Βουλή

Θέσπιση μηνιαίου επιδόματος κατ' οίκον μητρότητας - Από τη γέννηση του δεύτερου παιδιού δυνατότητα χορήγησης στεγαστικού δανείου - Ποιες οι υπόλοιπες προτάσεις.
Ιδού οι προτάσεις της Νίκης για την υπογεννητικότητα – Τι είπε ο Ανδρέας Βορύλλας στη Βουλή

Τις προτάσεις της Νίκης για την υπογεννητικότητα και την προστασία της μητρότητας παρουσίασε την Πέμπτη στη Βουλή ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ, Ανδρέας Βορύλλας, κατά την ομιλία του στην διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων.

Ο Ανδρέας Βορύλλας ζήτησε ξεχωριστές φορολογικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος, με τη ΝΙΚΗ να προτείνει την ολική κάλυψη του κόστους τοκετού όλων των γυναικών και των ζευγαριών με χαμηλά εισοδήματα και την συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στην κάλυψη των δαπανών εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ιδού οι προτάσεις της Νίκης για την υπογεννητικότητα – Τι είπε ο Ανδρέας Βορύλλας στη Βουλή

Επίσης στις προτάσεις της ΝΙΚΗΣ περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

– Κάλυψη από το κράτος των εργοδοτικών εισφορών για έγκυες εργαζόμενες από την πρώτη μέρα εγκυμοσύνης, για μισθούς έως 1.000 ευρώ.

– Αύξηση του επιδόματος και της άδειας κύησης και λοχείας.

– Θέσπιση μηνιαίου επιδόματος κατ’ οίκον μητρότητας, για μητέρες δύο ή περισσοτέρων τέκνων που επιλέγουν τα οικιακά αντί επαγγέλματος.

– Από τη γέννηση του δεύτερου παιδιού δυνατότητα χορήγησης στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

– Μείωση του ΕΝΦΙΑ, έγγαμων με τέκνα για την πρώτη κατοικία αξίας κάτω των 200.000 ευρώ.

– Εξαίρεση των πολύτεκνων από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με εισόδημα κάτω των 100.000 ευρώ ανά έτος.

– Καθιέρωση ισχυρών κινήτρων για την απόκτηση τρίτου τέκνου.

– Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος για τους πολύτεκνους κάτω των 100.000 ευρώ.

– Επιτάχυνση των διαδικασιών για υιοθεσίες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιδού οι προτάσεις της Νίκης για την υπογεννητικότητα – Τι είπε ο Ανδρέας Βορύλλας στη Βουλή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.