Φωτό από την πορεία που έκαναν οι υγειονομικοί την Τετάρτη (1/12)

Οι υγειονομικοί δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις - Ιδού τι αναφέρουν

Υγειονομικοί: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και όλα τα υπόλοιπα σοβαρά ζητήματα της εποχής μας, δεν σταματούν να απασχολούν την κοινή γνώμη.

Ο κορονοϊός δεν έχει υποχωρήσει, αλλά η κυβέρνηση έχει θεωρήσει σωστό να αποδυναμώσει το σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως αν το εμβόλιο μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση του ιού.

Κατά συνέπεια, εργαζόμενοι στον κομβικό αυτό κλάδο πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο Ελευθερίας το απόγευμα του Σαββάτου (4/12) στις 16:00.

Τριάντα δομές υγείας της Αττικής και ΕΚΑΒ, θα να δώσουν το «παρών».

Στο κάλεσμά τους, αναφέρουν χαρακτηριστικά, «Όλοι μαζί – Δεν θα περάσει ο φασισμός» για:

  • υποχρεωτικότητα
  • αναστολές
  • ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας

Ομιλητές θα είναι οι Ν. Μαυραγάνης (τ. υφυπουργός) και Π. Λαφαζάνης (τ. υφυπουργός).

Τι ανέφεραν πριν από μερικές ημέρες οι Υγειονομικοί

Μέσω του δελτίου Τύπου που ετοίμασαν πριν από μερικές ημέρες, οι εργαζόμενοι στον κάδο της υγείας, έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα.

Ιδού τι αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Η οικονομική και υλική βοήθεια έχει αρχίσει να καταφθάνει.

Ο κόσμος συμπαραστέκεται έμπρακτα στους υγειονομικούς υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε αναστολή τέλεσης καθηκόντων χωρίς μισθό καθώς αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί, προτάσσοντας τα σώματά τους, τα σώματα που αρνήθηκαν να διαθέσουν στην υπηρεσία μιας ψευδεπίγραφης επιστήμης, η οποία απογυμνωμένη από την ηθική πλέον δεν υπηρετεί τον άνθρωπο, χτίζουν με αυτά τα σώματα ένα άλλο τείχος.

Το τείχος επί του οποίου αναχαιτίζεται η απόπειρα επέκτασης της υποχρεωτικότητας σε όλο τον πληθυσμό.

Παράλληλα γίνεται αισθητή μία μεταστροφή σε ότι αφορά την τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων στο θέμα των αναστολών.

Σε συνέχεια της ξεκάθαρης τοποθέτησης υπέρ των υγειονομικών σε αναστολή από το κόμμα Ελληνική Λύση καθώς και των πρόσφατων ανακοινώσεων του κόμματος ΜέΡΑ 25, εκπρόσωποι δύο ακόμα κομμάτων, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν κατόπιν συνομιλίας με εκπροσώπους των υγειονομικών υπαλλήλων να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο σχετικής επερώτησης στη βουλή.

Επίσης επιδόθηκε ψήφισμα των υγειονομικών υπαλλήλων προς τη βουλή, το οποίο κοινοποιήθηκε και στα προσωπικά e-mail των βουλευτών κάθε κόμματος, προκειμένου να λάβουν άπαντες γνώση των θέσεών μας και της κατάστασης στην οποία διατελούμε. Περιμένουμε την εξατομικευμένη τοποθέτησή τους».

Υγειονομικοί