ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πόση αύξηση έρχεται τον Οκτώβριο στις τιμές

Μικρή αύξηση έρχεται στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος τον Οκτώβριο.
Ηλεκτρικό ρεύμα: Πόση αύξηση έρχεται τον Οκτώβριο στις τιμές

Γνωστές έγιναν οι χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα από τη ΔΕΗ και τους υπόλοιπους παρόχους, όπου θα υπάρξει μία αύξηση 6% στις χρεώσεις.

Σε επίπεδο μήνα τα τιμολόγια του Οκτωβρίου κινούνται σε μια κλίμακα τιμών από 8,88 έως 19,8 λεπτά/kWh. Η αντίστοιχη κλίμακα τον Σεπτέμβριο ήταν 8 έως 19,6 λεπτά/kWh. Η μέση χρέωση διαμορφώνεται στα 14,6 λεπτά/kWh, αυξημένη κατά 6% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, που ήταν 13,8 λεπτά/kWh.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το news.b2green.gr, οι παραπάνω τιμές είχε χωρίς τις επιδοτήσεις, τις οποίες αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Τον Σεπτέμβριο η επιδότηση ήταν 15 ευρώ/MWh για μηνιαίες καταναλώσεις έως και 500 κιλοβατώρες και διατέθηκαν συνολικά 21,4 εκατ. ευρώ.

Οι επιδοτήσεις από το νέο έτος θα είναι πιο στοχευμένες και θα σταματήσει να ισχύει η οριζόντια επιδότηση.

Παράλληλα, εξετάζεται η διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), προκειμένου να καλυφθούν ακόμα περισσότερο ευάλωτα νοικοκυριά.

Η μέση λιανική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες στις Βρυξέλλες η Eurelectric (Ενωση βιομηχανιών ηλεκτρικής ενέργειας), μειώθηκε το 2023 κατά 34% σε σχέση με την κορύφωση του 2022, ωστόσο εξακολουθεί να είναι κατά 58% υψηλότερη από το 2021.






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλεκτρικό ρεύμα: Πόση αύξηση έρχεται τον Οκτώβριο στις τιμές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.