ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιακός θερμοσίφωνας – επιδότηση: Τότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο Gov.gr

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει το πρόγραμμα για την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο gov.gr.

Ηλιακός θερμοσίφωνας - επιδότηση: Σε φάση υλοποίησης μπαίνει το πρόγραμμα για την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς.
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ηλιακός θερμοσίφωνας – επιδότηση: Την ώρα που η Κυβέρνηση αναζητά τρόπους εξοικονόμησης στο ρεύμα, με κόφτη 9-10 το πρωί και 6-10 το βράδυ μεταξύ άλλων, πολλοί είναι εκείνοι που αναμένουν το πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα.

Η επιδότηση θα φτάνει μέχρι τα 1.000 ευρώ, ποσό που θα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος για την τοποθέτηση ενός νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Το πιο πιθανό είναι οι επιδοτήσεις να δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια – εισοδηματικά και κοινωνικά – αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυσαν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr.

Όπως εξήγησε, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Σκρέκας, θα είναι καλύτερα εάν ανοίξει τον Μάρτιο η πλατφόρμα, και κατ’ επέκταση εάν αρχίσει τότε η αντικατάσταση, γιατί θα είναι καλύτερος ο καιρός.

Από ‘κει και πέρα, οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση σε ειδική πλατφόρμα, με κωδικούς Taxisnet, και θα διεκδικήσουν τα εκπτωτικά voucher. Στη συνέχεια, θα κάνουν την αγορά του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και την αντικατάσταση που θα επιβάλλεται να γίνει.

Ηλιακός θερμοσίφωνας – επιδότηση: Οι δικαιούχοι

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι 3,5 εκατομμύρια κατοικίες που έχουν θερμοσίφωνες ρεύματος. Όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον για αίτηση στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr, θα πρέπει να είναι κάτοικοι Ελλάδας και να έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση για το 2021.

Εφόσον ισχύσουν τα κριτήρια του «Αλλάζω συσκευή», τότε η έκπτωση της επιταγής θα καθοριστεί από το εισόδημα:

Exit mobile version