ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΗΠΑ: «Nαι» σε νόμο που περιορίζει εκτρώσεις στο Τέξας, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο – Για «εξοργιστική απόφαση» μίλησε ο Μπάιντεν!

Μια απόφαση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ήρθε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, που μετά από ψηφοφορία αρνήθηκε να καταργήσει νόμο που περιορίζει τις εκτρώσεις στο Τέξας.
ΗΠΑ: «Nαι» σε νόμο που περιορίζει εκτρώσεις στο Τέξας, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο – Για «εξοργιστική απόφαση» μίλησε ο Μπάιντεν!

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με απόφαση της Τετάρτης, αρνήθηκε να καταργήσει νόμο του Τέξας που απαγορεύει την άμβλωση μετά το πέρας έξι εβδομάδων εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μεγάλες αντιδράσεις από «δικαιωματιστικές» ομάδες που μίλησαν για «πλήγμα» στο δικαίωμα της άμβλωσης, δηλαδή το «δικαίωμα» του φόνου ενός αγέννητου παιδιού!

Το Δικαστήριο με ψήφους 5-4 απέρριψε την έφεση που έγινε εναντίον του επίμαχου νόμου. Η φιλελεύθερη Σόνια Σοτομαγιόρ, μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μίλησε για «σοκαριστική» απόφαση ενός «κατάφωρα αντισυνταγματικού νόμου» που «έχει σχεδιαστεί για να απαγορεύει στις γυναίκες να ασκούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα» και πρόσθεσε πως οι δικαστές που απέρριψαν την έφεση «έθαψαν το κεφάλι τους στην άμμο».

Μάλιστα ακόμα και ο Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τη συγκεκριμένη απόφαση, χαρακτηρίζοντας την «εξοργιστική»!

Το Τέξας συγκαταλέγεται σε έναν αριθμό πολιτειών των ΗΠΑ που απαγορεύουν την άμβλωση, εφόσον ανιχνευτεί καρδιακή δραστηριότητα στο αγέννητο παιδί.

Στις ΗΠΑ στέκονται ακόμα όρθιοι κάποιοι νόμοι που προστατεύουν τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού έστω και μετά την ανίχνευση καρδιακού παλμού, άλλα εδώ στην Ορθόδοξη Ελλάδα, που η Χριστιανική διδασκαλία μιλάει για ύπαρξη αθάνατης ψυχής «εξ άκρας συλλήψεως», δεν υπάρχει ούτε ένας νόμος για δείγμα, για να προστατέψει τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που σφαγιάζονται κάθε χρόνο σε κλινικές.

Εάν στην Ελλάδα τολμούσε να βγει μια παρόμοια δικαστική απόφαση σαν αυτή που αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απορρίπτοντας  την κατάργηση του νόμου που προστατεύει τα έμβρυα, θα είχε ξεσπάσει… εμφύλιος πόλεμος.

Οι πάντες δικαιούνται να διεκδικούν και να κατέχουν δικαιώματα, εκτός από τα ανυπεράσπιστα αγέννητα παιδιά που φονεύονται χωρίς να μπορεί κανένας να τα προστατεύσει.

Και ένα άκρως υποκριτικό κράτος, στο θέμα των εμβολίων από τη μια πλευρά παραβιάζει κατάφορα το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος, προχωρώντας σε άμεσους και έμμεσους εκβιασμούς, αναστολές εργασίας κλπ., ενώ στο θέμα των εκτρώσεων που δολοφονούνται χιλιάδες αθώα παιδιά, το υποστηρίζει ένθερμα, μιλώντας για «αναφαίρετο δικαίωμα»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΗΠΑ: «Nαι» σε νόμο που περιορίζει εκτρώσεις στο Τέξας, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο – Για «εξοργιστική απόφαση» μίλησε ο Μπάιντεν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.