ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Παιδείας: Η ενημέρωση για τον δάσκαλο που φέρεται να έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε μαθήτριες

Σε αργία τέθηκε ο 48χρονος εκπαιδευτικός που φέρεται να έστελνε μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού με ανάρμοστο περιεχόμενο.
Υπουργείο Παιδείας: Η ενημέρωση για τον δάσκαλο που φέρεται να έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε μαθήτριες

Υπουργείο Παιδείας: Σε αργία τέθηκε ο 48χρονος εκπαιδευτικός που φέρεται να έστελνε μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού με ανάρμοστο περιεχόμενο.

Η Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κίνησε άμεσα τη διαδικασία για να τεθεί σε αργία ο δάσκαλος από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα.

Ο 48χρονος που οδηγήθηκε χθες σε εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο του απαγορεύτηκε να πλησιάσει τις τρεις ανήλικες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων ή να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε μέσο μαζί τους.

Του επιβλήθηκε επίσης απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Ο δάσκαλος σε σχολείο της Νοτιοανατολικής Αττικής απολογήθηκε για δύο πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες. Η μία αφορά προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων, που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά παράβαση του άρθρου 342 του Ποινικού Κώδικα, περί κατάχρησης ανηλίκου, που ορίζει ότι «ο ενήλικος ο οποίος απευθύνει χειρονομίες, προτάσεις ή εξιστορεί ή απεικονίζει ή παρουσιάζει πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικο, τον οποίον του έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει ή να τον φυλάσσει, έστω και προσωρινά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών».

Η κατάχρηση ανηλίκου είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, εφόσον ο δράστης ενεργεί γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 14 ετών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κορονοϊός – Ελλάδα: 1.517 νέα κρούσματα – 44 θάνατοι – 547 διασωληνωμένοι

Survivor 26/5:  Αυτή η ομάδα κερδίζει το έπαθλο!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και το ΝΒΑ στο Survivor!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπουργείο Παιδείας: Η ενημέρωση για τον δάσκαλο που φέρεται να έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε μαθήτριες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.