ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο Αττικής: Εθελοντές έσωσαν γατάκι μετά από προσπάθεια τριών ημερών

Ένα εντυπωσιακό περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο Αττικής. Γατάκι σώθηκε από εθελοντές, που επιχειρούσαν τρεις μέρες
Ηράκλειο Αττικής: Εθελοντές έσωσαν γατάκι μετά από προσπάθεια τριών ημερών

Ένα εντυπωσιακό περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο Αττικής. Γατάκι σώθηκε από εθελοντές, που επιχειρούσαν τρεις μέρες.

Πιο συγκεκριμένα το συγκεκριμένο γατάκι βρέθηκε στην οδό Τερψιχόρης στο Ηράκλειο Αττικής. Μέλη του σωματείου «Animal Rescue Team» ήταν εκείνα που βοήθησαν να σωθεί, αφού ούτε η Πυροσβεστική, που κλήθηκε από τον Δήμο, ούτε η ΕΥΔΑΠ, που επίσης κλήθηκε, μπόρεσαν να τα καταφέρουν.

Τι επισημαίνουν οι εθελοντές της ART:: «17-18-19/3/21

– 3 μέρες περιστατικό εν εξέλιξη …. και φυσικά πάντα με αίσιο τέλος μετά την παρέμβαση της ομάδας μας !!!

– 3 μέρες το μικρό γατάκι μόλις δύο μηνών απεγνωσμένα αναζητούσε τρόπο να βγεί στην επιφάνεια μέσα στους σκοτεινούς αγωγούς.
– 3 μέρες επιχειρούσε καθημερινά η ομάδα μας με τρεις Διασώστες στο σημείο ….. Ενημερωθήκαμε για μικρό γατάκι μόλις δύο μηνών εγκλωβισμένο σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

Άμεσα αναχώρησαν για το περιστατικό δύο διασώστες της ομάδας μας με τον απαραίτητο εξοπλισμό και στο σημείο μας περίμενε κ τρίτος διασώστης της ομάδας μας έτοιμος να συνδράμει.

Μετά απο έλεγχο που πραγματοποιήσαμε με το που φτάσαμε στο σημείο καταλήξαμε στο συμπέρασμα καθώς δεν ειχαμε καμία οπτική επαφή με το ζωάκι , οτι δυστηχώς είχε πέσει απο τον κάθετο αγωγό της σχάρας του φρεατίου που οδηγούσε στο κεντρικό αγωγό ομβρίων υδάτων κάτω ακριβώς απο το επίπεδο του δρόμου.

Η ομάδα μας συνηθισμένη απο τέτοιες ειδικές καταστάσεις καθώς στο παρελθόν είχαμε επι το πλείστον τετοια περιστατικά και έχουμε ανοίξει άπειρα φρεάτια σε όλη την Αττική αναζητήσαμε το πλησιέστερο καπάκι για να προχωρήσουμε σε διείσδυση εντος του κεντρικού αγωγού ετσί ώστε να φτάναμε στο σημείο που είχε πέσει το γατάκι και να μπορούσαμε να το ανασύρουμε με ασφάλεια .

Δυστηχώς το πλησιέστερο καπάκι βρισκότανε στα τριάντα μέτρα τουλάχιστον μακριά απο την σχάρα που είχε πέσει το μικρό και αυτό καθιστούσε ακομα πιο δύσκολη την διεισδυση καθώς ο αγωγός μολις 40 εκατοστων δεν αφηνε κανενα περιθώριο κίνησης λόγο στενότηταςτου χώρου , επίσης και ο δρόμος ηταν ελαφρά ανηφορικός καθώς και ο κεντρικός αγωγός .

Ανοίξαμε μέσα σε λίγα λεπτά με τον απαραίτητο πάντα εξοπλισμό του καπάκι του κεντρικού αγωγού , κάναμε έλεγχο εντός αλλα και πάλι λόγο της μεγάλης απόστασης δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε το ζώακι και έτσι αποφασίσαμε άμεσα να γίνει διείσδυση απο διασώστη μέσα στον αγωγό των 40 εκατοστών με πορεία 30 μέτρων τουλάχιστον έτσι ώστε να καταφέρουμε να το εντοπίσουμε.

‘Οπως ακριβώς και έγινε αλλα δυστηχώς μετά απο έλεγχο που έγινε απο τον διασώστη μας εντος και πάλι δεν εντοπίστηκε το μικρό γατάκι παρόλες τις προσπάθειες μας , εικάζουμε οτι είχε κρυφτεί σε κάποια τρύπα του σωλήνα που κατέληγε στον κεντρικό αγωγό .

Άκρως κουρασμένοι παρά το προχωρημένο της ώρας αποφασίσαμε να αναχωρήσουμε και να επιστρέφαμε πάλι το πρωί για να επιχειρήσουμε εκ νέου .

Την δεύτερη μέρα του περιστατικού επιχείρησε η ομάδα μας με τέσσερις Διασώστες στο σημείο με τον απαραίτητο πάντα εξοπλισμό , οπού μετά απο πολλές ώρες και πάλι δεν μπορούσαμε να βρούμε λύσεις καθώς στο σημείο που βρισκότανε το μικρό γατάκι ήταν αδύνατον να εντοπιστεί.

Τοποθετήθηκαν γατοπαγίδες , ανοίξαμε τρύπα μικρής διαμέτρου γυρώ απο τον σωλήνα αλλα κ πάλι δεν είχαμε αποτέλεσμα, το μόνο θετικό είναι οτι ευτυχώς έφαγε το μικρό μας τροφή που καταφέραμε να πετάξουμε.

Τοποθετήσαμε πλέγμα με τροφή και γατοπαγίδες σε όλο το μήκος του σωλήνα και αποχωρήσαμε δίνοντας του τον απαραίτητο χρόνο για να σκαρφαλώσει .

Την άλλη μέρα φυσικά θα επιστρέφαμε στο σήμειο καθώς ποτέ δεν έχουμε αφήσει ζωάκι πίσω !!!

Προς μεγάλη έκπληξη μας την τρίτη μέρα εντοπίσαμε το μικρό μας να εχει σκαρφαλώσει απο το πλέγμα που είχαμε τοποθετήσει και να βρίσκεται δίπλα ακριβώς στην παγίδα που την αγνόησε εντελώς και σύνεχισε την πορεία του πρός την σχάρα , με απόλυτα προσεκτικές κινήσεις και την άψογη συνεργασίας δύο διασωστών της ομάδας μας καταφέραμε μέσα σε λίγα λεπτά με την χρήση απόχης να το έχουμε στα γάντια μας.

Μετά απο τρείς μέρες καταφέραμε να το Διασώσουμε με ασφάλεια και μεταφέρθηκε για φιλοξενία και εν συνεχεία για να προωθηθεί για υιοθεσία στις εγκαταστάσεις του Δήμου.

Ευχαριστούμε θερμά την Κα Mariza Christofidou υπεύθυνη διαχείρισης του Δήμου για τα αδέσποτα που ανέλαβε το μικρό μας , επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο Manos Vavourakis για την παρέμβαση του ετσι ώστε να μας φέρουν ενδοσκοπική κάμερα απο την ευδάπ , (ανεξάρτητα που ήρθε και η Ε.Υ.Δ.Α.Π στο περιστατικό αλλα δυστηχώς δήλωσε αδυναμία για την χορήγηση ενδοσκοπικής κάμερας), επισης ευχαριστούμε πολυ για την συνδρομή της , την πυροσβεστική υπηρέσια που ήρθαν στο περιστατικό 2 φορές κατα την διάρκεια της δεύτερης μέρας που επιχειρούσαμε και τέλος ευχαριστούμε τους πολίτες κατοίκους της περιοχής και σε ολους τους εθελοντές που επιχείρησαν, ειδικά Pet Rescue – Εθελοντές Ηρακλείου Αττικής , Iasonas Kostanasios και Ειρήνη Τσανικλίδου.

Για άλλη μια φορά η ομάδα μας ειναι παρών και θα είναι όπου παραστεί ανάγκη , για ολα τα περιστατικά και ειδικά γιαυτά που δεν θα υπάρχουν λύσεις !!!!

Διασώστες που επιχείρησαν στο περιστατικό ,

Νίκος Αδαμόπουλος , Δεσποινά Σκαραμάγκου , Yannis Karaouzas

Kostas Garef

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΑΚΙ»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηράκλειο Αττικής: Εθελοντές έσωσαν γατάκι μετά από προσπάθεια τριών ημερών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.