ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλάθι του Νοικοκυριού: Οι αλλαγές και τα νέα προϊόντα – Τα σαρακοστιανά που προστέθηκαν

Αλλαγές στο «καλάθι του νοικοκυριού» ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αλλαγές στο «καλάθι του νοικοκυριού» ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Ποια σαρακοστιανά προϊόντα θα προστεθούν.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Καλάθι του Νοικοκυριού: Το Πάσχα πλησιάζει, η ακρίβεια στα αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως τα φαγώσιμα, τα καύσιμα, η θέρμανση παραμένουν στα ύψη κι έτσι η Κυβέρνηση προσπαθεί να ανακουφίσει -όσο γίνεται τους καταναλωτές.

Μετά το «νέο δώρο Πάσχα», οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσίασαν το ανανεωμένο «Καλάθι του νοικοκυριού», στο οποίο προστέθηκαν νέα προϊόντα.

Συγκεκριμένα τα νέα αγαθά θα προστεθούν από την ερχόμενη Τετάρτη (22/2), θα ισχύσουν έως και το Μεγάλο Σάββατο και θα έχουν να και αφορούν τρόφιμα που καταναλώνουμε περισσότερο τη Σαρακοστή.

Ειδικότερα πρόκειται για εννέα νέα κατηγορίες προϊόντων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Δηλαδή χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες, κατεψυγμένα θαλασσινά (δύο είδη ανά αλυσίδα).

Γενικότερα τώρα στις 60 κατηγορίες (από τις 51 ως τώρα) που θα περιλαμβάνονται πλέον μόνιμα στο καλάθι του νοικοκυριού είναι: Οι φακές, τα φασόλια, τα ρεβίθια, το γάλα υψηλής παστερίωσης, το λευκό τυρί, η σοκολάτα και το νωπό μοσχάρι.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε και πρόστιμα σε τέσσερις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που αφορούν σε παράβαση του νόμου περί αισχροκέρδιας και σε παραβάσεις καταναλωτικής νομοθεσίας όσον αφορά διαφορετική τιμή στο ράφι και διαφορετική τιμή στην ταμειακή μηχανή






Exit mobile version