ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλοκαίρι 2019: Γέμισαν τα λιμάνια, τεράστια πληρότητα

Συνεχίζονται οι αναχωρήσεις γεμάτων πλοίων για τα ελληνικά νησιά
Καλοκαίρι 2019: Γέμισαν τα λιμάνια, τεράστια πληρότητα

Καλοκαίρι 2019: Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν σιγά-σιγά την πρωτεύουσα, προκειμένου να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, στα ελληνικά νησιά.

Η κίνηση στα λιμάνια παρουσιάζεται αρκετά αυξημένη, με τη μαζική έξοδο να έχει αρχίσει εδώ και δύο μέρες, αλλά να έχει ενταθεί από εχθές.

Σήμερα, έχουν προγραμματιστεί συνολικά 49 αναχωρήσεις πλοίων, από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, θα φύγουν συνολικά 27 πλοία, ενώ από τη Ραφήνα θα ξεκινήσουν 16.

Τέλος από το Λαύριο θα φύγουν έξι, αφού είναι και το μικρότερο λιμάνι από τα τρία. Υπολογίζεται μάλιστα ότι χθες, ταξίδεψαν περίπου 45 χιλιάδες επιβάτες.

Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, ενώ όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Καλοκαίρι 2019: Έφτασε στο 90% η πληρότητα των πλοίων

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, που έχει επικοινωνήσει με τουριστικούς πράκτορες, η πληρότητα στα πλοία που αναχωρούν για τις Κυκλάδες βρίσκεται στο 90%.

Από την άλλη, για τους υπόλοιπους προορισμούς, έχει φτάσει στο 80%, με τα καλύτερα να έρχονται τις ερχόμενες εβδομάδες.

Μάλιστα τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, αναμένεται να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη κίνηση, καθώς ο Αύγουστος πάντα βρίσκεται σε προτεραιότητα για όλους τους αδειούχους. Εκεί η πληρότητα αναμένεται να φτάσει στο 100%.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καλοκαίρι 2019: Γέμισαν τα λιμάνια, τεράστια πληρότητα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.