ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηρωίδα πυροσβέστης: «Υποχρέωση όλων να σωθούν δάση, ζώα και περιουσίες ανθρώπων» (vid)

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες με τη Κατερίνα Ιωαννίδου, τη γυναίκα πυροσβέστη που ξεχώρισε κατά την πυρκαγιά της Αναβύσσου.
Ηρωίδα πυροσβέστης: «Υποχρέωση όλων να σωθούν δάση, ζώα και περιουσίες ανθρώπων» (vid)

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες με τη γυναίκα που ενσάρκωσε την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ανάβυσσο το πρωί της Τετάρτης (9/9).

Στις εικόνες που αιχμαλώτισε ο φακός του πολυβραβευμένου Άρη Μεσσήνη, η γυναίκα εμφανίζεται να δίνει μάχη με τις φλόγες περιτριγυρισμένη από πυκνούς καπνούς. Ο λόγος για την Κατερίνα Ιωαννίδου, εποχική υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού.

«Υποχρέωση όλων μας είναι η μάχη για να σώσεις τον φυσικό σου πλούτο, τις περιουσίες των ανθρώπων και τα ζώα. Δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι πέραν από το ότι ορμάω και προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό», είπε αρχικά η γυναίκα πυροσβέστης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γαλλία: Στέλνει στρατό στο Μάλι η Ελλάδα για την βοήθεια του Μακρόν;

Και η Κατερίνα Ιωαννίδου συνέχισε λέγοντας: «Στο μισό μέτρο μπροστά μας δεν βλέπαμε τίποτα. Όταν λέμε τίποτα, τίποτα. σχεδόν μας έγλυφαν οι φλόγες. Δεν φοβήθηκα ούτε λεπτό, παρότι υπήρξαν δύο πολύ έντονες στιγμές που εγκλωβιστήκαμε. Μας κύκλωσε η φωτιά και όμως δεν φοβήθηκα ούτε κι εκεί, γιατί ήξερα οτι δεν θα με άφηναν οι συνάδελφοί μου. Όπως δεν θα τους άφηνα και κι εγώ».

Κατερίνα Ιωαννίδου: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηρωίδα πυροσβέστης: «Υποχρέωση όλων να σωθούν δάση, ζώα και περιουσίες ανθρώπων» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.