ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και όμως μόνο η ΝΙΚΗ ασχολήθηκε με τις εγκληματικές ενέργειες κατά του Γέροντος Ιουστίνου της Ι.Μ. Αγ. Φωτεινής στο φρέαρ του Ιακώβ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη.
Και όμως μόνο η ΝΙΚΗ ασχολήθηκε με τις εγκληματικές ενέργειες κατά του Γέροντος Ιουστίνου της Ι.Μ. Αγ. Φωτεινής στο φρέαρ του Ιακώβ

Και όμως μόνο η ΝΙΚΗ ασχολήθηκε με τις εγκληματικές ενέργειες κατά του Γέροντος Ιουστίνου της Ι.Μ. Αγ. Φωτεινής στο φρέαρ του Ιακώβ, μετά τα δημοσιεύματα διεθνών μέσων.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, σε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη, αναφέρθηκε στην επί τρεις ημέρες επίθεση στην Ιερά Μονή της Αγίας Φωτεινής, στο φρέαρ του Ιακώβ, στη Σαμάρια της Παλαιστίνης, με πέτρες, ρουκέτες και χειροβομβίδες.

Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν η πρόκληση σοβαρών ζημιών στο ιερό προσκύνημα ενώ το προσκύνημα έχει γίνει και στο παρελθόν στόχος επιθέσεων, με αντικειμενικό σκοπό, σύμφωνα με το Δημήτρη Νατσιό, «την εκδίωξη του υπερήλικα και με σοβαρά θέματα υγείας ηγουμένου».

Ενδεικτικά με τις επικίνδυνες καταστάσεις που βιώνουν οι μοναχοί στα ελληνορθόδοξα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων, ο Δημήτρης Νατσιός ανέφερε περιστατικό όπου ο γέροντας Ιερόθεος στην Ιερά Μονή Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, κατέληξε στο νοσοκομείο, κατόπιν ξυλοδαρμού με βαρύτατες σωματικές βλάβες.

«Ο γέροντας Γεράσιμος στο Σαραντάριο Όρος, ο οποίος κοιμήθηκε πρόσφατα, είχε βρεθεί μέσα στο μοναστήρι του, μετά από μέρες, δεμένος χειροπόδαρα και με μονωτική ταινία στο στόμα», είπε επίσης, αναφορόμενος σε άλλο περιστατικό βίας, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ.

«Αντίστοιχα περιστατικά βίας έχουν συμβεί εις βάρος των μοναζουσών στην Ιερά Μονή του Λαζάρου και στην Ιερά Μονή Βαϊοφόρου. Και να υπενθυμίσω ότι ήδη εορτάζουμε στην ορθόδοξη Εκκλησία τη μνήμη ενός νέου ιερομάρτυρος, του Αγίου Φιλούμενου, ο οποίος διακόνησε τους Αγίους Τόπους επί 45 χρόνια, μέχρι το μαρτυρικό θάνατό του. Κατά τους λίγους μήνες της τοποθέτησής του στο Φρέαρ του Ιακώβ αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από φανατικούς Εβραίους που συνέχεια των απειλούσαν ότι αν δεν εγκαταλείψει το φρέαρ και πάρει τις εικόνες και τον Εσταυρωμένο, θα τον σκοτώσουν. Εκείνος όμως απαντούσε ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το προσκύνημά του. Έτσι το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου του 1979, φανατικοί Εβραίοι μπήκαν στο χώρο της Ιεράς Μονής και ενώ εκείνη την ώρα ο μετέπειτα Άγιος Φιλούμενος τελούσε τον εσπερινό, του επιτέθηκαν με τσεκούρι, τον χτύπησαν αλύπητα στο πρόσωπο και του έκοψαν τα δάχτυλα του δεξιού χεριού και τέλος βέβαια βρήκε τον μαρτυρικό θάνατο, ο οποίος ήταν φρικτός», είπε ο Δημήτρης Νατσιός.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών για να προστατέψει τα ιερά ελληνορθόδοξα προσκυνήματα.

«Η ελληνική Πολιτεία μεριμνά έτσι ώστε όλα τα προσκυνήματα να τυγχάνουν απόλυτης ασφάλειας έστω και στο εμπόλεμο πεδίο», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, «αμέσως μετά τα επεισόδια που είχαμε στο Φρέαρ του Ιακώβ, ο γενικός πρόξενός μας στην Ιερουσαλήμ, απευθύνθηκε στην παλαιστινιακή αρχή καθώς επίσης είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, έτσι ώστε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα προσκυνήματα, όπερ και εγένετο».

Στο σημείο αυτό ο Δημήτρης Νατσιός αναφέρθηκε στην έκθεση του τμήματος Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων, για τα περιστατικά σε βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα, όπου κατά 95% βιαιοπραγίες, καταστροφές και άλλα αφορούν ναούς και προσκυνήματα της ορθόδοξης Εκκλησίας.

Να θυμήσουμε ότι στο φρέαρ του Ιακώβ ο Ιησούς συναντήθηκε με τη Σαμαρείτιδα.

«Παρά τό φρέαρ τοῦ Ἰακώβ, εὑρών ὁ Ἰησοῦς τήν Σαμαρείτιδα, αἰτεῖ ὕδωρ παρ’ αὐτῆς, ὁ νέφεσι καλύπτων τήν γῆν. Ὢ τοῦ θαύματος! ὁ τοῖς Χερουβίμ ἐποχούμενος, πόρνῃ γυναικί διελέγετο, ὕδωρ αἰτῶν, ὁ ἐν ὕδασι τήν γῆν κρεμάσας, ὕδωρ ζητῶν, ὁ πηγάς καί λίμνας ὑδάτων ἐκχέων, θέλων ἑλκῦσαι ὄντως αὐτήν, τήν θηρευομένην ὑπό τοῦ πολεμήτορος ἐχθροῦ καί ποτίσασθαι ὕδωρ ζῶν, τήν φλεγομένην ἐν τοῖς ἀτοπήμασι δεινῶς, ὡς μόνος εὔσπλαγχνος καί φιλάνθρωπος.»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Και όμως μόνο η ΝΙΚΗ ασχολήθηκε με τις εγκληματικές ενέργειες κατά του Γέροντος Ιουστίνου της Ι.Μ. Αγ. Φωτεινής στο φρέαρ του Ιακώβ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.