ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μύλος» το Μαξίμου για τη ροζ σημαία του αίσχους: O Γεραπετρίτης την κατέβασε κατόπιν εορτής και ο Καιρίδης την υπερασπίζεται!

Υποκρισία στη ΝΔ - Γεραπετρίτης και Μαρινάκης επέκριναν τη σημαία κατόπιν εορτής, ενώ ο Καιρίδης μιλά για «ελευθερία καλλιτεχνικής έκφρασης»!
«Μύλος» το Μαξίμου για τη ροζ σημαία του αίσχους: O Γεραπετρίτης την κατέβασε κατόπιν εορτής και ο Καιρίδης την υπερασπίζεται!

«Μύλος» έχει γίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το ανοσιούργημα της… ροζ ελληνικής σημαίας που παρουσιάστηκε στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, και ανέδειξε στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός.

«Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η σημαία μας με ροζ χρώμα, να διακωμωδείται το εθνικό μας σύμβολο; Η σημαία αλλάζει χρώμα, μόνον όταν βαφτεί κόκκινη από το αίμα των αγώνων του λαού μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νατσιός.

Υπενθυμίζουμε ότι η τραγική σημαία που πρόσβαλε ευθέως το ιερό εθνικό μας σύμβολο, ήταν φτιαγμένη από… κλινοσκεπάσματα και υποτίθεται ότι συμβόλιζε μια μορφή «καλλιτεχνικής» διαμαρτυρίας για τη βία κατά των γυναικών και τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα.

Έπρεπε να δημιουργηθεί αυτός ο μεγάλος σάλος, για να «ξυπνήσει» η κυβέρνηση Μητσοτάκη και να δοθεί εντολή από τον Γιώργο Γεραπετρίτη να αποσυρθεί αυτό το εικαστικό αίσχος από την έκθεση που φιλοξενεί το Προξενείο. Και αυτό δείχνει ότι αν το θέμα δεν έπαιρνε δημοσιότητα, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να γελοιοποιείται διεθνώς η γαλανόλευκη, στα πλαίσια μιας «καλλιτεχνικής» νοοτροπίας που δεν έχει ούτε ιερό – ούτε όσιο.

Φαίνεται ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης, πέρα από τους… τεμενάδες στον «Σουλτάνο» – Ερντογάν, δεν έχει κανένα πρόβλημα να «υποκλίνεται» και σε καρικατούρες της ελληνικής σημαίας. Ωστόσο για να περιορίσει το πολιτικό κόστος από την έκταση που πήρε το θέμα, προσποιείται ότι… θίχτηκε το «πατριωτικό» του αίσθημα εκ των υστέρων.

Κόμματα της αντιπολίτευσης που κινούνται στα αριστερά, εξαπέλυσαν πυρά κατά της απόφασης Γεραπετρίτη να αφαιρεθεί η ροζ σημαία από το Προξενείο και επικαλέστηκαν την… ελευθερία της τέχνης. Φυσικά αν στο Προξενείο ανέβαινε ένα έκθεμα που θα αφορούσε κάποιο γελοιοποιημένο σύμβολο της αριστεράς, οι ίδιοι πολιτικοί θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο από τις διαμαρτυρίες τους.

Ερωτηθείς το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είπε για το θέμα ότι: «προφανώς πάντοτε εμείς προστατεύουμε την ελευθερία της τέχνης. Υπάρχουν όμως και πράγματα που είναι πάνω από όλα, είναι ιερά και πάνω από την τέχνη. Η Ελληνική σημαία είναι το σύμβολο του έθνους και πρέπει να εξαιρείται όλων των υπολοίπων που συζητάμε».

Το θέμα είναι ότι όσο και αν ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Μαρινάκης παίζουν τους θιγμένους «πατριώτες», ο ανθελληνισμός που φωλιάζει στη ΝΔ δεν κρύβεται με τίποτα. Για παράδειγμα, για τον Δημήτρη Καιρίδη που έφερε την ανθελληνική τροπολογία νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών, ήταν απολύτως αναμενόμενο ότι θα του είναι αδιάφορη η παραποίηση του εθνικού μας συμβόλου. Και αυτό ακριβώς εξέφρασε μιλώντας στα «Παραπολιτικά» 90,1 fm, όπου αρχικά είπε ότι «δεν έχει παρακολουθήσει το θέμα» και αμέσως μετά δήλωσε «θα πρέπει να κατανοούμε την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και να μην τα συγχέουμε. Οι καλλιτέχνες έχουν μια ελευθερία και καλά την έχουνε».

Ο Δημήτρης Καιρίδης, ο πολιτικός που προωθεί απροκάλυπτα τη σταδιακή αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού, θα ήταν ανακόλουθο αν δεν έκρινε ως σωστή και την αντικατάσταση της ελληνικής σημαίας με κακέκτυπά της. Μόνο που το Γενικό Προξενείο δεν είναι… γκαλερί για να παρουσιάζει ο καθένας το κάθε ανθελληνικό του έκθεμα. Είναι μια διπλωματική υπηρεσία που (υποτίθεται ότι) πρεσβεύει τον ελληνικό λαό, την Ελλάδα, και τα ταυτοτικά σύμβολά της.

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν ο κ. Καιρίδης φαινόταν το ίδιο… «προοδευτικός», αν σε κάποια έκθεση που θα διεξαγόταν υπό τη στέγη μιας δημόσιας υπηρεσίας, κάποιος καλλιτέχνης εμφάνιζε μια παραποιημένη τούρκικη σημαία. Θα υποστήριζε και τότε την «ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης», όπως το κάνει σήμερα για την ελληνική σημαία; Ούτε μία στο εκατομμύριο…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Μύλος» το Μαξίμου για τη ροζ σημαία του αίσχους: O Γεραπετρίτης την κατέβασε κατόπιν εορτής και ο Καιρίδης την υπερασπίζεται!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.