ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΔΕ: Συνάντηση με Μητσοτάκη – Τα τρία «καυτά μέτωπα»

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έχει μπροστά της τρία «καυτά μέτωπα» προς συζήτηση, επομένως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κληθεί σε συνάντηση.
ΚΕΔΕ: Συνάντηση με Μητσοτάκη – Τα τρία «καυτά μέτωπα»

ΚΕΔΕ: Έχει μπροστά της τρία «καυτά μέτωπα» προς συζήτηση, επομένως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κληθεί σε συνάντηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα τον ενημερώσει για ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση τριών προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» αλλά και του νέου ΕΣΠΑ.

«Είναι σημαντικό να παρουσιάσουμε απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό τα θέματα που καίνε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους δήμους να σχεδιάσουν και να ωριμάσουν έργα, συνεπώς είναι απαραίτητη η δόμηση μιας τεχνικής βοήθειας στους δήμους», τόνισε ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, το αίτημα για συνάντηση «θα αποσταλεί άμεσα προς το γραφείο του πρωθυπουργού».

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, συζητήθηκε και το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο. Κατά την ΚΕΔΕ, «το νομοσχέδιο διαπνέεται από μία νέα, σύγχρονη οπτική για το θέμα των λαϊκών, πλην όμως υπάρχουν σημεία που χρήζουν βελτίωσης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως «συμφωνούμε οι περιφέρειες να αδειοδοτούν τους παραγωγούς, από εκεί πέρα όμως η ευθύνη θα πρέπει να ανήκει στους δήμους όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των δήμων των αστικών κέντρων».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΚΕΔΕ: Συνάντηση με Μητσοτάκη – Τα τρία «καυτά μέτωπα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.