ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κερκίδα» με τους ιδιώτες παρόχους: Ο Α. Γεωργιάδης πανηγυρίζει για τα «μηδενικά υπερκέρδη» των εταιρειών ενέργειας!

Μόνο πυροτεχνήματα δεν έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για τα «μαγειρεμένα» υπερκέρδη των ιδιωτών παρόχων που εντοπίζει η ΡΑΕ.

Μόνο πυροτεχνήματα δεν έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για τα «ψαλιδισμένα» υπερκέρδη των ιδιωτών παρόχων που εντοπίζει η ΡΑΕ.
Μόνο πυροτεχνήματα δεν έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για τα «ψαλιδισμένα» υπερκέρδη των ιδιωτών παρόχων που εντοπίζει η ΡΑΕ.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κερκίδα με τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και τα συμφέροντα τους έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού ούτε λίγο – ούτε πολύ πανηγυρίζει για το ότι δεν… εντοπίζονται υπερκέρδη των ιδιωτών σε βάρος του Δημοσίου!

Παρόλο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ξεκάθαρα για υπαρκτά «υπερέσοδα» και έχει προαναγγείλει πως θα τα φορολογήσει, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης χαράζει δική του γραμμή…  υποστήριξης προς τους μεγαλοκαρχαρίες της ενέργειας, πανηγυρίζοντας πως δήθεν δεν υφίσταται κερδοσκοπία.

Συγκεκριμένα, ο… περιχαρής Άδωνις Γεωργιάδης, προχώρησε σε μια ανάρτηση στο twitter, όπου αναπαράγει ένα δημοσίευμα ιστοσελίδας και σχολιάζει: «άνθρακας ο θησαυρός των υπερκερδών – Με την βούλα ΡΑΕ σχεδόν μηδενικό το αποτέλεσμα μετά την αφαίρεση εκπτώσεων και σταθερών τιμολογίων – Ποιος διέδιδε τα θηριώδη ποσά;»

Ο υπουργός Ανάπτυξης φαίνεται να μην μπορεί να συγκρατήσει τον… ενθουσιασμό του για το ότι κοντεύουν να βγουν «λάδι» οι ιδιώτες πάροχοι που για μήνες αφαίμαξαν τους καταναλωτές, και με ομολογία του βουλευτή ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου, ήταν εκείνοι που πίεσαν την ΡΑΕ να επιβάλει τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής στη ΔΕΗ.

Κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως τα μόλις 591 εκατομμύρια που εντοπίστηκαν ως κέρδη, αποτελούν προϊόν λογιστικών… «μαγειρεμάτων» ώστε η κερδοσκοπία να φανεί πολύ μικρότερη απ’ ότι πραγματικά είναι.

Το θέμα είναι πως ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη προκλητική στάση του έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη «γραμμή Μαξίμου» και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επανειλημμένως έχει παραδεχθεί πως υπάρχει φαινόμενο κερδοσκοπίας στους ιδιώτες παρόχους.

Όταν η καταχρηστική ρήτρα αναπροσαρμογής εκτόξευε λογαριασμούς ρεύματος σε 3πλάσια και 4πλάσια ποσά, το να προσποιείται ο οποιοσδήποτε πολιτικός πως δεν υπήρξε κερδοσκοπία στο ρεύμα, είναι σα να προσπαθεί να πείσει τον κόσμο πως ο… γάιδαρος πετάει.

Ακόμα και σε επικοινωνιακή βάση, το να πανηγυρίζει δημόσια ο υπουργός Ανάπτυξης μιας χώρας για το ότι οι ιδιώτες δεν πιάνονται «με τη γίδα στη πλάτη», φανερώνει την απεριόριστη «αγάπη» του Άδωνι Γεωργιάδη για τα ιδιωτικά συμφέροντα. Ο μοναδικός «άνθρακας» για τον οποίο θα έπρεπε να μάχεται ο υπουργός, είναι οι μισθοί των πολιτών που εξαϋλώνονται μπροστά στο τέρας του πληθωρισμού.

Exit mobile version